Запис Детальніше

СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЛЮДСТВА

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/10183/
 
Title СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІ
В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЛЮДСТВА
 
Creator Бірюкова, Г. С.
 
Subject B Philosophy (General)
 
Description У дисертаційній роботі здійснено соціально-філософське дослідження стратегії розвитку творчого потенціалу особистості в умовах глобальної трансформації людства.
Розкрито сутність творчого потенціалу особистості як проблеми соціально-філософського осмислення в історії філософської думки. Проаналізовано основні теоретичні та методологічні проблеми дослідження поняття "творчий потенціал" у сучасному соціально-філософському дискурсі та уточнено зміст поняття "творчий потенціал особистості на межі тисячоліть (кінець ХХ – початок ХХІ ст.)".
Визначено зміст динаміки становлення творчого потенціалу особистості та чинники, що впливають на його формування і розвиток. Обґрунтовано роль творчого потенціалу особистості у забезпеченні її ефективної самореалізації в умовах інформаційного суспільства і розгортання глобалізаційних процесів. Виділено основні проблеми стратегії розвитку творчого потенціалу особистості та запропоновано напрями оптимізації її креативного потенціалу як специфічного способу самореалізації та удосконалення.
 
Publisher Вид-во ЖДУ ім. І.Франка
 
Date 2013-11-19
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/10183/1/aref%20%20%D0%91%D1%96%D1%80%D1%8E%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0.doc
Бірюкова, Г. С. (2013) СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЛЮДСТВА. Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук.