Запис Детальніше

Критерії добору програмних засобів віртуалізації unix-подібних операційних систем у підготовці бакалаврів інформатики

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/18204/
 
Title Критерії добору програмних засобів віртуалізації unix-подібних операційних систем у підготовці бакалаврів інформатики
 
Creator Головня, О. С.
 
Subject QA75 Electronic computers. Computer science
QA76 Computer software
 
Description Unix-подібні операційні системи (ОС) часто використовуються у галузі освіти, у тому числі для навчання на їх прикладі особливостей будови та функціонування ОС, основ їх адміністрування та програмування під них. Інтересу до такого застосування unix-подібних ОС сприяє те, що ці системи наочно ілюструють більшість важливих принципів побудови ОС, належність значної кількості таких систем до вільно поширюваних та інші фактори. Водночас у комп’ютерних лабораторіях вітчизняних закладів вищої освіти нерідко встановлено інші ОС, у зв'язку з чим під час навчання unix-подібних ОС застосовують програмні засоби віртуалізації, або віртуалізаційне програмне забезпечення (віртуалізаційне ПЗ). Вибір віртуалізаційного ПЗ суттєво впливає на методику навчання unix-подібних ОС, зокрема на організацію та проведення лабораторних робіт.
 
Publisher Інститут інформаційних технологій і засобів навчання
 
Date 2014-12-11
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/18204/1/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D1%8F.pdf
Головня, О. С. (2014) Критерії добору програмних засобів віртуалізації unix-подібних операційних систем у підготовці бакалаврів інформатики. Збірник матеріалів II всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених «Наукова молодь-2014». pp. 101-104.