Запис Детальніше

ЛСГ на позначення періодів росту і достигання сільськогосподарських культур

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ЛСГ на позначення періодів росту і достигання сільськогосподарських культур
 
Creator Сердега, Р.Л.
 
Subject сільськогосподарська лексика
говірки Центральної Слобожанщини
говірка
українське мовознавство
лексика традиційного господарювання
позначення періодів росту сільськогосподарських культур
 
Description У монографії здійснено опис сільськогосподарської лексики (найменування зернових, технічних і городніх культур та їх частин, назви хвороб і шкідників сільськогосподарських рослин, найменування сортів городніх рослин, назви сільськогосподарських робіт і процесів, пов’язаних з обробкою землі, доглядом і збиранням урожаю, найменування виконавців аграрних процесів, назви етапів росту і достигання врожаю, найменування сільськогосподарських знарядь і їх частин, назви господарських приміщень та ін.) у говірках Центральної Слобожанщини (Харківщини).
Матеріалом роботи слугували записи говіркової лексики Центральної Слобожанщини (Харківщини), виконані викладачами і студентами філологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Значну частину фактажу здобув сам автор. Матеріал збирався за власним, спеціально розробленим питальником (545 позицій). Використовуються в дисертації і відповіді на питання «Програми для збирання матеріалів до Лексичного
атласу української мови» Й. О. Дзендзелівського. Усього обстежено
185 населених пунктів.
 
Date 2013-04-19T10:26:51Z
2013-04-19T10:26:51Z
2012
 
Type Book chapter
 
Identifier Сердега Р.Л. ЛСГ на позначення періодів росту і достигання сільськогосподарських культур / Руслан Сердега // Сільськогосподарська лексика в говірках Центральної Слобожанщини (Харківщини) / Руслан Сердега. — Харків, 2012. — С. 86—101. – У розд. 2 «Лексико-семантичні групи найменувань традиційного господарювання у говорах Центральної Слобожанщини».
http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/8362
 
Language ru
 
Publisher Х. : Монограф