Запис Детальніше

Значення ортостатичних реакцій частоти шлуночкових скорочень при медикаментозному контролі постійної фібриляції передсердь

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Значення ортостатичних реакцій частоти шлуночкових скорочень при медикаментозному контролі постійної фібриляції передсердь
 
Creator Фомич, Г.М.
 
Subject фібриляція передсердь
тип ортостатичної реакції частоти шлуночкових скорочень
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук зі спеціальності 14.01.11. – кардіологія. – Державна установа «Національний науковий центр «Інститут кардіології імені академіка М. Д. Стражеска» Національної академії медичних наук України, Київ, 2013.
Дисертаційна робота присвячена вивченню значення ортостатичних реакцій частоти шлуночкових скорочень (ОР ЧШС) в клінічному перебігу постійної фібриляції передсердь (ФП) з метою поліпшення ефективності її контролю.
Встановлено, що у пацієнтів з ФП мають місце всі 3 типи ОР ЧШС як і при синусовому ритмі, позитивні ОР ЧШС переважають над негативними і відсутніми.
Виявлено, що у контролі ФП більш сприятливими для зменшення тяжкості симптомів за шкалою EHRA є позитивні, менш сприятливими – відсутні, і несприятливими – негативні ОР ЧШС.
Показано, що контроль ФП БАБ можливий при будь-якому типі ОР ЧШС, за винятком кваліфікованого позитивного, а комбінацією бета-адреноблокатора і аміодарону при неефективності БАБ, а контроль ФП аміодароном переважніше при кваліфікованих позитивних і негативних ОР ЧШС та наявності протипоказань до БАБ.
 
Date 2013-05-16T18:05:14Z
2013-05-16T18:05:14Z
2013-04-23
 
Type Thesis
 
Identifier Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук за спеціальністю 14.01.11 – кардіологія, Київ, 2013.
http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/8441
 
Language ru