Запис Детальніше

Cтратегії розвитку сервіс-орієнтованих систем у хмарному середовищі

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Cтратегії розвитку сервіс-орієнтованих систем у хмарному середовищі
 
Creator Петренко, Олексій Олексійович
 
Contributor Кисельов, Геннадій Дмитрович
 
Subject сервіс-орієнтована архітектура (SOA)
мікросервіс
віртуалізація
контейнер
хмара
інтерфейс API
мікросервісна архітектура (MSA)
онтологія
семантика
модельно-керований підхід
Європейська відкрита наукова хмара (EOSC)
service-oriented architecture (SOA)
microservice
virtualization
container
cloud
API interface
microservice architecture (MSA)
ontology
semantics
model-driven approach
European open science cloud (EOSC)
сервис-ориентированная архитектура (SOA)
микросервис
виртуализация
контейнер
облако
интерфейс API
микросервисная архитектура (MSA)
онтология
семантика
модельно-управляемый подход
Европейское открытое научное облако (EOSC)
004.896:004.04:004.273:](043.3)
 
Description Дисертація присвячена дослідженню необхідних змін в сервіс-орієнтованих технологіях у зв’язку з загальною тенденцією переносу прикладних додатків у хмарне середовище, зокрема, в Європейську відкриту наукову хмару. Досліджені базові відмінності традиційних SOA першого покоління (на основі веб-сервісів з уніфікованими протоколами зв’язку) і хмарних MSA нового покоління (на основі мікросервісів з контейнерами), показані доцільні шляхи їх конвергенції з ціллю забезпечення ефективної віртуалізації хмарних апаратних і системних ресурсів. Для цього рекомендується в SOA переходити на контейнерну взаємодію між сервісами, контролюючи розмір веб-сервісів, а MSA застосовувати семантичне представлення мікросервісів, щоб автоматизувати їх пошук у великих за розміром реєстрах (доцільний алгоритм пошуку описується). Доводиться, що застосування SOA ефективно для інтеграції додатків і інформаційних систем, MSA ефективно діє на рівні окремого додатка, фокусуючись на його структурі та компонентах
На базі об’єднання онтолого-орієнтованого (OО) і модельно-керованого (MD) підходів розроблено методику проектування систем сервісів як процесу послідовного перетворення концептуальних моделей (CIM, PIM, PSM) з поступовим збільшенням впливу параметрів сервісної платформи, яка застосовується для реалізації системи сервісів. Показано, що для MSA можна створити такі ж самі типи архітектур (синхронних, асинхронних і змішаних), що існують і для SOA. Описано сервіс-орієнтовану архітектуру і перелік сервісів для мобільної медичної системи моніторингу стану і допомоги літнім хронічно хворим людям в рамках реалізації національної реформи системи охорони здоров’я в Україні.
 
Date 2018-09-07T08:49:33Z
2018-09-07T08:49:33Z
2018
 
Type Thesis Doctoral
 
Identifier Петренко, О. О. Cтратегії розвитку сервіс-орієнтованих систем у хмарному середовищі : дис. … канд. техн. наук. : 05.13.12 – cистеми автоматизації проектних робіт / Петренко Олексій Олексійович. – Київ, 2018. – 239 с.
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/24435
 
Language uk
 
Format 239 с.
application/pdf
 
Publisher Київ