Запис Детальніше

Spectrophotometric determination of polyphenols in green teas with 18-molybdodiphosphate

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Spectrophotometric determination of polyphenols in green teas with 18-molybdodiphosphate
Спектрофотометричне визначення поліфенолів в зелених чаях з 18-молібдодифосфатом
 
Creator Al-Shwaiyat, Mohammed
Denisenko, Tatyana
Miekh, Yuliia
Vishnikin, Andriy
 
Contributor Al-Balqa Applied University
Oles Honchar Dnipro National University
 
Subject спектрофотометрія
гетеропо- лікомплекси структури Доусона
реактив Фоліна-Чокальтеу
18-молібдодифосфат
катехіни
spectrophotometry
Dawson heteropoly complexes
Folin-Chiocalteu reagent
18-molybdodiphosphate
catechins
tea analysis
 
Description Оцінено реакційну здатність 18-молібдоди-
фосфатного гетерополікомплексу (18-МФК) щодо поліфеноль-
них сполук, які містяться в зелених чаях. В таких реакціях в
залежності від співвідношення відновника до 18-MФК спів-
існують одно- та двоелектронні гетерополісині. Результати
визначення загального вмісту поліфенолів у зелених чаях різних
марок, отриманих з 18-МФК та реагентом Фоліна-Чокальтеу,
близькі один до одного. Показані недоліки існуючих методів.
The reactivity of 18-molybdodiphosphate
heteropoly complex (18-MPC) with respect to the
polyphenolic compounds contained in green teas was
estimated. The one- and two-electron heteropoly blues
coexist depending on the ratio of reducing agent to
18-MPC in such reactions. The results for the
determination of total content of polyphenols in green teas
of different brands obtained with 18-MPC and Folin-
Ciocalteu reagent are close to each other. The
disadvantages of the existing methods are shown.
 
Date 2019-06-18T13:20:37Z
2019-06-18T13:20:37Z
2018-01-20
2018-01-20
 
Type Article
 
Identifier Spectrophotometric determination of polyphenols in green teas with 18-molybdodiphosphate / Mohammed Al-Shwaiyat, Tatyana Denisenko, Yuliia Miekh, Andriy Vishnikin // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 12. — No 2. — P. 135–142.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/45140
Spectrophotometric determination of polyphenols in green teas with 18-molybdodiphosphate / Mohammed Al-Shwaiyat, Tatyana Denisenko, Yuliia Miekh, Andriy Vishnikin // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 12. — No 2. — P. 135–142.
 
Language en
 
Relation Chemistry & Chemical Technology, 2 (12), 2018
https://doi.org/10.1016/S0039-9140(99)00222-2
https://doi.org/10.1016/S0076-6879(99)99017-1
https://doi.org/10.15826/analitika.2015.19.4.012
https://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.006
https://doi.org/10.1021/jf980687v
https://doi.org/10.1021/jf00032a015
https://doi.org/10.1080/10408399709527797
https://doi.org/10.1080/07352689709701956
https://doi.org/10.1080/10408690390826464
http://www.gosthelp.ru/gost/gost16980.html
http://www.internet-law.ru/gosts/gost/62348/
https://doi.org/10.1016/S0039-9140(02)00030-9
https://doi.org/10.1016/j.jchromb.2013.11.007
https://doi.org/10.1006/abio.2000.4487
https://doi.org/10.3390/12071496
https://doi.org/10.1016/S0021-9673(98)00737-7
https://doi.org/10.15826/analitika.2015.19.3.001
https://doi.org/10.1080/10408398609527441
https://doi.org/10.1016/j.microc.2013.04.020
https://doi.org/10.2116/analsci.31.529
https://doi.org/10.1016/j.talanta.2012.02.049
https://doi.org/10.1016/j.talanta.2012.03.059
https://doi.org/10.1080/00032719.2010.500789
https://doi.org/10.3923/ajps.2006.123.126
https://doi.org/10.1590/S0103-50532006000100020
[1] Yashin Ya., Yashin A.: Khimicheskiy Sostav Chaya i ego Vliyanie na Zdorovie Cheloveka. Translit, Moskva 2010.
[2] Ferreira E., Nogueira A., Ferreira E.: Talanta, 2000, 51, 1.https://doi.org/10.1016/S0039-9140(99)00222-2
[3] Singleton V., Orthofer R., Lamuela-Raventos R.:Meth. Enzymol., 1999, 299, 152.https://doi.org/10.1016/S0076-6879(99)99017-1
[4] Denisenko T., Tsiganok L., Vishnikin A.: Analitika i Kontrol,2015, 19, 373. https://doi.org/10.15826/analitika.2015.19.4.012
[5] Zaveri N.: Life Sci., 2006, 78, 2073.https://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.006
[6] Price K., RhodesM., Barnes K.: J. Agric. Food Chem., 1998, 46,4898. https://doi.org/10.1021/jf980687v
[7] HertogM., Hollman P., Putte B.: J. Agric. Food Chem., 1993,41, 1242. https://doi.org/10.1021/jf00032a015
[8] Balentine D., Wiseman S., Bouwens L.: Crit. Rev. Food Sci. Nutr., 1997, 37, 693. https://doi.org/10.1080/10408399709527797
[9] HarbowyM., Balentine D.: Crit. Rev. Plant Sci., 1997, 16, 415.https://doi.org/10.1080/07352689709701956
[10] Higdon J., Frei B.: Crit. Rev. Food Sci. Nutr., 2003, 43, 89.https://doi.org/10.1080/10408690390826464
[11] Juneja L., Kapoor M., Okubo T. et al. (Eds.): Green Tea Polyphenols. Nutraceuticals ofModern Life. CRC Press, London, N.Y. 2013.
[12] http://www.gosthelp.ru/gost/gost16980.html
[13] http://www.internet-law.ru/gosts/gost/62348/
[14] Zuo Y., Chen H., Deng Y.: Talanta, 2002, 57, 307.https://doi.org/10.1016/S0039-9140(02)00030-9
[15] Narumi K., Sonoda J.-I., Shiotani K. et al.: J. Chromatogr. B,2014, 945-946, 147. https://doi.org/10.1016/j.jchromb.2013.11.007
[16] LeeM.-J., Prabhu S., Meng X. et al.: Anal. Biochem., 2000,279, 164. https://doi.org/10.1006/abio.2000.4487
[17] Apak R., Güçlü K., Demirata B. et al.:Molecules, 2007, 12,1496. https://doi.org/10.3390/12071496
[18] Arce L., Rios A., Valcarcel M.: J. Chromatogr. A, 1998, 827,113. https://doi.org/10.1016/S0021-9673(98)00737-7
[19] Denisenko T., Tsiganok L., Vishnikin A.: Analitika i Kontrol,2015, 19, 242. https://doi.org/10.15826/analitika.2015.19.3.001
[20] Desphande S., CheryanM., Salunkhe D. et al.: Crit. Rev. Food Sci. Nutr., 1986, 24, 401.https://doi.org/10.1080/10408398609527441
[21] Denisenko T., Tsiganok L., Vishnikin A.:Methods Objects Chem. Anal., 2014, 9, 130.
[22] Bulatov A., Petrova A., Vishnikin A. et al.:Microchem. J.,2013, 108, 213. https://doi.org/10.1016/j.microc.2013.04.020
[23] Petrova A., Bulatov A., Vishnikin A. et al.: Anal. Sci., 2015,31, 529. https://doi.org/10.2116/analsci.31.529
[24] Vishnikin A., Al-Shwaiyat M., Petrushina G. et al.: Talanta,2012, 96, 230. https://doi.org/10.1016/j.talanta.2012.02.049
[25] Bulatov A., Petrova A., Vishnikin A. et al.: Talanta, 2012, 96,62. https://doi.org/10.1016/j.talanta.2012.03.059
[26] Vishnikin A., Sklenařova H., Solich P. et al.: Anal. Lett., 2011,44, 514. https://doi.org/10.1080/00032719.2010.500789
[27] Lurye Yu.: Spravochnik po Analiticheskoy Khimii. Khimiya, Moskva 1979.
[28]Mariya J., Vijayan D., Raj Kumar R. et al.: Asian J. Plant Sci.,2006, 5, 123. https://doi.org/10.3923/ajps.2006.123.126
[29] Timbola A., de Souza C., Giacomelli C. et al.: J. Braz. Chem. Soc., 2006, 17, 139. https://doi.org/10.1590/S0103-50532006000100020
[1] Yashin Ya., Yashin A., Khimicheskiy Sostav Chaya i ego Vliyanie na Zdorovie Cheloveka. Translit, Moskva 2010.
[2] Ferreira E., Nogueira A., Ferreira E., Talanta, 2000, 51, 1.https://doi.org/10.1016/S0039-9140(99)00222-2
[3] Singleton V., Orthofer R., Lamuela-Raventos R.:Meth. Enzymol., 1999, 299, 152.https://doi.org/10.1016/S0076-6879(99)99017-1
[4] Denisenko T., Tsiganok L., Vishnikin A., Analitika i Kontrol,2015, 19, 373. https://doi.org/10.15826/analitika.2015.19.4.012
[5] Zaveri N., Life Sci., 2006, 78, 2073.https://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.006
[6] Price K., RhodesM., Barnes K., J. Agric. Food Chem., 1998, 46,4898. https://doi.org/10.1021/jf980687v
[7] HertogM., Hollman P., Putte B., J. Agric. Food Chem., 1993,41, 1242. https://doi.org/10.1021/jf00032a015
[8] Balentine D., Wiseman S., Bouwens L., Crit. Rev. Food Sci. Nutr., 1997, 37, 693. https://doi.org/10.1080/10408399709527797
[9] HarbowyM., Balentine D., Crit. Rev. Plant Sci., 1997, 16, 415.https://doi.org/10.1080/07352689709701956
[10] Higdon J., Frei B., Crit. Rev. Food Sci. Nutr., 2003, 43, 89.https://doi.org/10.1080/10408690390826464
[11] Juneja L., Kapoor M., Okubo T. et al. (Eds.): Green Tea Polyphenols. Nutraceuticals ofModern Life. CRC Press, London, N.Y. 2013.
[12] http://www.gosthelp.ru/gost/gost16980.html
[13] http://www.internet-law.ru/gosts/gost/62348/
[14] Zuo Y., Chen H., Deng Y., Talanta, 2002, 57, 307.https://doi.org/10.1016/S0039-9140(02)00030-9
[15] Narumi K., Sonoda J.-I., Shiotani K. et al., J. Chromatogr. B,2014, 945-946, 147. https://doi.org/10.1016/j.jchromb.2013.11.007
[16] LeeM.-J., Prabhu S., Meng X. et al., Anal. Biochem., 2000,279, 164. https://doi.org/10.1006/abio.2000.4487
[17] Apak R., Güçlü K., Demirata B. et al.:Molecules, 2007, 12,1496. https://doi.org/10.3390/12071496
[18] Arce L., Rios A., Valcarcel M., J. Chromatogr. A, 1998, 827,113. https://doi.org/10.1016/S0021-9673(98)00737-7
[19] Denisenko T., Tsiganok L., Vishnikin A., Analitika i Kontrol,2015, 19, 242. https://doi.org/10.15826/analitika.2015.19.3.001
[20] Desphande S., CheryanM., Salunkhe D. et al., Crit. Rev. Food Sci. Nutr., 1986, 24, 401.https://doi.org/10.1080/10408398609527441
[21] Denisenko T., Tsiganok L., Vishnikin A.:Methods Objects Chem. Anal., 2014, 9, 130.
[22] Bulatov A., Petrova A., Vishnikin A. et al.:Microchem. J.,2013, 108, 213. https://doi.org/10.1016/j.microc.2013.04.020
[23] Petrova A., Bulatov A., Vishnikin A. et al., Anal. Sci., 2015,31, 529. https://doi.org/10.2116/analsci.31.529
[24] Vishnikin A., Al-Shwaiyat M., Petrushina G. et al., Talanta,2012, 96, 230. https://doi.org/10.1016/j.talanta.2012.02.049
[25] Bulatov A., Petrova A., Vishnikin A. et al., Talanta, 2012, 96,62. https://doi.org/10.1016/j.talanta.2012.03.059
[26] Vishnikin A., Sklenařova H., Solich P. et al., Anal. Lett., 2011,44, 514. https://doi.org/10.1080/00032719.2010.500789
[27] Lurye Yu., Spravochnik po Analiticheskoy Khimii. Khimiya, Moskva 1979.
[28]Mariya J., Vijayan D., Raj Kumar R. et al., Asian J. Plant Sci.,2006, 5, 123. https://doi.org/10.3923/ajps.2006.123.126
[29] Timbola A., de Souza C., Giacomelli C. et al., J. Braz. Chem. Soc., 2006, 17, 139. https://doi.org/10.1590/S0103-50532006000100020
 
Rights © Національний університет „Львівська політехніка“, 2018
© Al-Shwaiyat M., Denisenko T., Miekh Yu., Vishnikin A., 2018
 
Format 135-142
8
application/pdf
image/png
 
Coverage Lviv
 
Publisher Lviv Politechnic Publishing House