Запис Детальніше

Дослідження точності геодезичних робіт для забезпечення облікової одиниці площі при інвентаризації земель. Навчальний посібник з курсу “Основні геодезичні роботи” частина І

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження точності геодезичних робіт для забезпечення облікової одиниці площі при інвентаризації земель. Навчальний посібник з курсу “Основні геодезичні роботи” частина І
 
Creator Літнарович, Руслан Миколайович
 
Subject Інвентаризація земель, облікова одиниця площі,геодезичні роботи
Оцінка точності, регламентована облікова одиниця площі
 
Description Положення по земельно-кадастровій інвентаризації земель населених пунктів [1] регламентує облікову одиницю площі в містах республіканського і обласного значення, рівну 1 кв. м., для садово-городніх товариств 2,5 кв. м., у містах районного підпорядкування і селищах 15 кв. м., у селах 100 кв. м.
В зв’язку з цим, виникає задача забезпечення інвентаризації земель геодезичними Роботами відповідної точності. На жаль, та точність геодезичних робіт, які забезпечують топографічне знімання відповідного масштабу, не забезпечить регламентованої облікової одиниці площі.
Показано, що точність сучасних опорних мереж не може забезпечити точність визначення площ землекористувачів, рівну 1 кв. м.
Дається шлях для забезпечення даної облікової одиниці площі. Для цього необхідно на території міста створювати спеціальну мережу з точністю визначення координат пунктів рівною 5 мм.
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ІНСТИТУТ
ЕКОНОМІКИ І УПРАВЛІННЯ
 
Date 2010-09-24T12:07:55Z
2010-09-24T12:07:55Z
2001
 
Type Book
 
Identifier УДК 538.3;631.11
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/6172
 
Language ua