Запис Детальніше

Проект і дослідження тріангуляції обласного центру для забезпечення облікової одиниці площі

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Проект і дослідження тріангуляції обласного центру для забезпечення облікової одиниці площі
 
Creator Літнарович, Р. М.
 
Subject тріангуляція прецизійна
опрацювання матеріалів
облікова одиниця площі
метод Монте Карло
оцінка точності
генерування псевдовипадкових чисел
 
Description Центральний пункт А запроектовану на даху 14 поверхового будинку по вулиці Кіквідзе з якого е добра видимість на 8 пунктів, що розташовані у різних частинах міста. Вихідний базис АВ вимірюється з точністю 1:1000000. Довжина базисної сторони 2 900,000 • м. Коорди-нати визначені у відносній системі координат. Пункт В запроектовану на 14 поверховому будинку в пере-січені вулиць Січових стрільців і Макарова. Пункт С розташовується на даху 9 поверхового будинку по ву-лиці Макарова на відстані 2499,558 м. від пункту В. Пункт Д закріплюється на вулиці Золотіївській, пункт Е на даху 9 поверхового будинку по вулиці Черняка , пункт V на 9 поверховому будинку по вулиці Струтинського, пункт О на 14 поверховому будинку по вул. Данила Галицького, пункт Н на 9 поверховому будинку по вул. Студентській і пункт І - на вул. Басівкутській.
В даній роботі вперше проектується тріангуляція обласного центру з точністю визначення координат пунктів 3-5 мм для забезпечення облікової одиниці площі 1 кв. м. На території міста проектується 9 пунктів тріангуляції у вигляді центральної системи. Пункти передбачається закріплювати на дахах висотних будинків. Проектується схема мережі на топографічній карті масштабу 1:10000. Кути виміряються транспортиром і три рази проводиться зрівноваження для побудови істинної моделі, у якій задовільняють всі умовні рівняння. Генеруються середні квадратичні похибки 0,4", які відповідають точності вимірювання кутів у полігонометрії 1 класу і 0,7", що відповідає точності вимірювання кутів у тріангуляції 1 класу. Проводиться строге зрівноваження мережі з оцінкою точності результатів. Дається порівняльний аналіз з елементами істинної моделі.
Чернігівський державний інститут економіки і управління
 
Date 2010-09-27T12:52:58Z
2010-09-27T12:52:58Z
2001
 
Type Book
 
Identifier Літнарович Р. М. Проект і дослідження тріангуляції обласного центру для забезпечення облікової одиниці площі / Р. М. Літнарович ; Чернігівський державний інститут економіки і управління. - Чернігів, 2001 - 28 с.
УДК 528.31/35:528.72
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/6190
 
Language ua
 
Publisher Чернігівський державний інститут економіки і управління