Запис Детальніше

Розробка технології створення планової геодезичної мережі методом парних ланок засічок. Навчальний посібник з курсу: “Основні геодезичні роботи”. Частина УІІ

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технології створення планової геодезичної мережі методом парних ланок засічок. Навчальний посібник з курсу: “Основні геодезичні роботи”. Частина УІІ
 
Creator Літнарович, Р. М.
 
Subject метод парних ланок засічок
імітаційне моделювання
оцінка точності
зрівноваження елементів
прив'язка до пунктів GPS
 
Description Передбачається можливість згущення мережі GРS методом парних ланок засічок (МПЛЗ) В даному випадку виникають координатні умови рівняння, що буде надійним контролем польових робіт. Суть проблеми - в розробці і реалізації координатних умовних рівнянь, що являє собою надзвичайно нелегку проблему, таку що не існує аналогій в її рішенні і вона не описана в геодезичній літературі.
Традиційні методи створення планової геодезичної мережі - тріангуляція, трилатерація, полігонометрія актуальні у тих випадках, якщо вони можуть конкурувати із методом космічної геодезії GРS. На території міст, коли не завжди можна забезпечити конус видимості у зв'язку з висотною забудовою, у тих випадках, коли наземні методи дають адекватну точність, в маркшейдерії тунелебудівництві і будівництві мостів і т. і., наземні методи будуть використовуватись і їх необхідно розвивати і досліджувати. Ціллю даної роботи є розробка раціонального наземного методу створення планової геодезичної основи - МЕТОДУ ПАРНИХ ЛАНОК ЗАСІЧОК (МПЛЗ) застосування якого дає можливість використання конструктивних елементів капітальних споруд на території даного міста (шпилі соборів, антени, громовідводи і т п. ) При цьому, спостереження на ряд пунктів не потребує двосторонньої видимості і на ряді пунктів не потрібно встановлювати теодоліт.
Чернігівський державний інститут економіки і управління
 
Date 2010-12-02T14:02:16Z
2010-12-02T14:02:16Z
2001
 
Type Book
 
Identifier Літнарович Р. М. Розробка технології створення планової геодезичної мережі методом парних ланок засічок : навчальний посібник з курсу "Основні геодезичні роботи" / Р. М. Літнарович ; Чернігівський державний інститут економіки і управління. - Чернігів, 2001. - Ч. VІІ. - 34 с.
УДК 378.147.31
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/6547
 
Language ua
 
Publisher Чернігівський державний інститут економіки і управління