Запис Детальніше

Біокаталіз у процесах ароматизації рослинної сировини

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Біокаталіз у процесах ароматизації рослинної сировини
 
Creator Дубова, Галина Евгеньевна
 
Subject соуси, аромати, рослинні ферменти
 
Description Рассмотрен вопрос участия ферментов растительного происхождения в процессах ароматизации пюре из мякоти тыквы и дыни, которые потеряли естественный аромат после нагревания. Активное начало, восстанавливающее аромат, содержится в экстрактах ферментов из семян подсолнечника и сои. Водные экстракты ферментов действуют эффективнее в проваренной мякоти плодов, где собственные ферменты сырья инактивированные нагреванием.
Доведено, що запах продуктів зумовлюють продукти окислення та гідролізу високомолекулярних жирних кислот сировини, а ферменти відповідають за ці реакції. За допомогою біокаталітичних процесів, число яких в харчовій промисловості постійно збільшується розроблені соуси, з новими компонентами,
Полтавський університет економіки та торгівлі
 
Publisher Харк.держ.ун-т харчування та торгівлі; [редкол.:О.І.Черевко (відпов.ред.) та ін.].
 
Date 2012-08-25T14:15:14Z
2012-08-25T14:15:14Z
2011-04
 
Type Article
 
Identifier Харків, 2011. – Вип. 1(13). – 458 с.
УДК 657.1:642.5.024.3/.5:339
ББК 65.9 (4 Укр) 424-803.4
http://dspace.uccu.org.ua/handle/123456789/156
 
Language other
 
Relation с.214-220