Ботулотоксин как возможный токсикант консервированной продукции. Современные проблеми государственного контроля производства консервов в Украине
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Ботулотоксин как возможный токсикант консервированной продукции. Современные проблеми государственного контроля производства консервов в Украине
Botulinum toxin as a toxicant canned products. The problems of state control of production of canned food in Ukraine Ботулотоксин як можливий токсикант консервованої продукції. Сучасні проблеми державного контролю виробництва консервів в Україні |
|
Creator |
Arkhipova, G.
Gordienko, N. Martynova, V. Kuzmynskyy, S. Podrushnyak, A. Verhyvker, Y. Архипова, Г. И. Гордиенко, Н. В. Мартынова, В. С. Кузьминский, С. Н. Подрушняк, А. Е. Верхивкер, Я. Г. Архіпова, Г. І. Гордієнко, Н. В. Мартинова, В. С. Кузьмінський, С. М. Подрушняк, А. Є. Верхівкер, Я. Г. |
|
Subject |
The canned products
pasteurization sterilization sanitary production control microorganisms консервированная продукция пастеризация стерилизация санитарный контроль производства микроорганизмы Консервована продукція пастеризація стерилізація санітарний контроль виробництва мікроорганізми |
|
Description |
Іn this article a problem of inconsistency of Ukrainian legislation regulations of development and control of pasteurization/sterilization of canned food according to modern (European and international) technologies of canned food production is illustrated. As a result, there's a concern about guaranteed safety of such products for people's health. Some sanitary measures are offered by the authors.В статье рассмотрена проблема несоответствия законодательства Украины по разработке и контролю режимов пастеризации /стерилизации консервированной продукции современным (европейского и мирового уровня) технологиям производства консервов, в связи с чем возникают проблемы по поводу гарантированной безопасности такой продукции для здоровья. На основании проведенной работы авторы предлагают некоторые санитарные мероприятия. У статті висвітлена проблема невідповідності законодавства України з розробки і контролю режимів пастеризації/стерилізації консервованої продукції сучасним (європейського і світового рівня) технологіям виробництва консервів, у зв'язку з чим виникають проблеми з приводу гарантованої безпеки такої продукції для здоров'я. На підставі проведеної роботи автори пропонують деякі санітарні заходи.
|
|
Date |
2012-03-26T15:58:04Z
2012-03-26T15:58:04Z 2011 |
|
Identifier |
Гордиенко, Н. В. Ботулотоксин как возможный токсикант консервированной продукции. Современные проблеми государственного контроля производства консервов в Украине / Н. В. Гордиенко, Е. С. Мартынова, С. Н. Кузьминский, А. Е. Подрушняк, Г. И. Архипова, Я. Г. Верхивкер // Харчова токсикологія. - 2011. - С. 11-18.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/516 |
|
Language |
other
|
|