Запис Детальніше

Ботулотоксин как возможный токсикант консервированной продукции. Современные проблеми государственного контроля производства консервов в Украине

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ботулотоксин как возможный токсикант консервированной продукции. Современные проблеми государственного контроля производства консервов в Украине
Botulinum toxin as a toxicant canned products. The problems of state control of production of canned food in Ukraine
Ботулотоксин як можливий токсикант консервованої продукції. Сучасні проблеми державного контролю виробництва консервів в Україні
 
Creator Arkhipova, G.
Gordienko, N.
Martynova, V.
Kuzmynskyy, S.
Podrushnyak, A.
Verhyvker, Y.
Архипова, Г. И.
Гордиенко, Н. В.
Мартынова, В. С.
Кузьминский, С. Н.
Подрушняк, А. Е.
Верхивкер, Я. Г.
Архіпова, Г. І.
Гордієнко, Н. В.
Мартинова, В. С.
Кузьмінський, С. М.
Подрушняк, А. Є.
Верхівкер, Я. Г.
 
Subject The canned products
pasteurization
sterilization
sanitary production control
microorganisms
консервированная продукция
пастеризация
стерилизация
санитарный контроль производства
микроорганизмы
Консервована продукція
пастеризація
стерилізація
санітарний контроль виробництва
мікроорганізми
 
Description Іn this article a problem of inconsistency of Ukrainian legislation regulations of development and control of pasteurization/sterilization of canned food according to modern (European and international) technologies of canned food production is illustrated. As a result, there's a concern about guaranteed safety of such products for people's health. Some sanitary measures are offered by the authors.В статье рассмотрена проблема несоответствия законодательства Украины по разработке и контролю режимов пастеризации /стерилизации консервированной продукции современным (европейского и мирового уровня) технологиям производства консервов, в связи с чем возникают проблемы по поводу гарантированной безопасности такой продукции для здоровья. На основании проведенной работы авторы предлагают некоторые санитарные мероприятия. У статті висвітлена проблема невідповідності законодавства України з розробки і контролю режимів пастеризації/стерилізації консервованої продукції сучасним (європейського і світового рівня) технологіям виробництва консервів, у зв'язку з чим виникають проблеми з приводу гарантованої безпеки такої продукції для здоров'я. На підставі проведеної роботи автори пропонують деякі санітарні заходи.
 
Date 2012-03-26T15:58:04Z
2012-03-26T15:58:04Z
2011
 
Identifier Гордиенко, Н. В. Ботулотоксин как возможный токсикант консервированной продукции. Современные проблеми государственного контроля производства консервов в Украине / Н. В. Гордиенко, Е. С. Мартынова, С. Н. Кузьминский, А. Е. Подрушняк, Г. И. Архипова, Я. Г. Верхивкер // Харчова токсикологія. - 2011. - С. 11-18.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/516
 
Language other