Запис Детальніше

Інтенсифікація аеробної ферментації стічних вод підприємств молокопереробної галузі

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інтенсифікація аеробної ферментації стічних вод підприємств молокопереробної галузі
Интенсификация аэробной ферментации сточных вод предприятий молокоперерабатывающей отрасли
Intensification aerobic fermentation waste water of dairy industry
 
Creator Ткаченко, Т. Л.
Семенова, О. І.
Бублієнко, Н. О.
Ткаченко, Т. Л.
Семенова, Е. И.
Бублиенко, Н. А.
Tkachenko, T.
Semenova, O.
Bublienko, N.
 
Subject аеротенк
активний мул
біологічне очищення
іммобілізація
мікроорганізми
сапоніт
стічні води
ХСК (хімічне споживання кисню)
аэротенк
активный ил
биологическая очистка
иммобилизация
микроорганизмы
сапонит
сточные воды
ХСК(химическое потребление кислорода)
aerotank
active silt
bioscrubbing
immobilization
microorganisms
saponite
effluents
chemical consumption of oxygen
 
Description Стічні води більшості підприємств, в т.ч. і харчових, скидаються без попереднього очищення. Універсальним способом очищення стоків харчових, в т.ч. і молочних виробництв, є біологічне очищення. В той же час біологічний метод, як і будь-який інший, має ряд недоліків, серед яких найважливішими є достатньо тривалий час окислення забруднюючих речовин. Дещо ліквідувати цей недолік можна за допомогою методів інтенсифікації процесу, наприклад, клітинної іммобілізації активної мікрофлори. Результати досліджень підтвердили ефективність використання сапоніту в якості наповнювача - тривалість процесу окислення органічних забруднювачів скоротилася в два рази.
Сточные воды большинства предприятий, в т.ч. и пищевых, сбрасываются без предварительной очистки. Универсальным способом очистки стоков пищевых, в т.ч. и молочных производств, считается биологическая очистка. В тот же время биологический метод, как и любой другой, имеет ряд недостатков, среди которых важнейшим есть достаточно продолжительное время окисления загрязняющих веществ. Частично ликвидировать этот недостаток можно при помощи методов интенсификации процесса, например, клеточной иммобилизации активной микрофлоры. Результаты исследований подтвердили эффективность использования сапонита в качестве наполнителя - продолжительность процесса окисления органических загрязнителей сократилась в два раза.
Wastewater from the majority of enterprises, including and food, will be canceled without prior clearance. Universal way of sewage treatment of food, including and dairy industries, bioremediation is considered. At the same time, the biological method has several disadvantages, among which the most important is a long time, the oxidation of pollutants. In part, this shortcoming can be eliminated by means of intensifying the process, such as cell immobilization of an active microflora. The study confirmed the effectiveness of the use of saponit an ingredient - the process of oxidation of organic pollutants has decreased by half.
 
Date 2012-03-26T18:58:55Z
2012-03-26T18:58:55Z
2011
 
Identifier Ткаченко, Т. Л. Інтенсифікація аеробної ферментації стічних вод підприємств молокопереробної галузі / Т. Л. Ткаченко , О. І. Семенова , Н. О. Бублієнко // Екологія / Ekology - 2009 : II Всеукраїнський з’їзд екологів з міжнародною участю, Вінниця, 23-26 вересня 2009. – С. 66.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/523
 
Language other