Запис Детальніше

Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві
Исследование ферментативного гидролиза биополимеров ржи в спиртовом производстве
Rye’s polymers fermentative gydrolysis research in alcohol production
 
Creator Глускіна, Т. С.
Левандовський, Л. В.
Мудрак, Т. О.
Глускина, Т. С.
Левандовский, Л. В.
Мудрак, Т. Е.
Hluskina, T.
Levandovskiy, L.
Mudrak, T.
 
Subject ферментні препарати
ферментные препараты
enzymic preparations
спиртове виробництво
дріжджі
біотехнологія
спиртовое производство
дрожжи
биотехнология
spirit production
yeasts
biotechnology
 
Description Получены экспериментальные данные по биотрансформации составляющих ржи в технологи спирта путём использования ферментных препаратов (ФП) с β-глюканазной и протеазной активностями совместно с ФП амилолитического действия. В этих условиях наблюдались уменьшение вязкости сусла, обогащение его продуктами гидролиза белка, что обуславливает усиление спиртообразующей активности дрожжей и увеличение удельного выхода спирта. Эти результаты являются предпосылкой для переработки более концентрированного зернового сусла, которая будет иметь экономическую и экологическую целесообразность в спиртовом производстве.
Одержано експериментальні дані щодо біотрансформації складових зерна жита в технології спирту шляхом застосування ферментних препаратів (ФП) з β-глюканазною та протеазною активностями разом із ФП амілазної дії. У цих умовах спостерігалось зменшення в’язкості сусла, збагачення його продуктами гідролізу білка, що обумовлює посилення спиртоутворюючої активності дріжджів та збільшення питомого виходу спирту. Ці результати є передумовою для переробки більш концентрованого зернового сусла, що матиме економічну та екологічну доцільність у спиртовому виробництві.
Findings about rye’s constituents biotransformation in alcohol production by using enzyme preparation (FP) with β-glucan- and proteolytic activities in combination with amylolytic FP. In the circumstances wort’s viscosity reduction and his enrichment from hydrolyzate, which produce yeast’s activity and alcohol’s specific yield increase . These results are preconditions for treatment of more concentrated grain ’s wort , which provides economical and ecological suitability in alcohol findings.
 
Date 2012-03-26T19:27:19Z
2012-03-26T19:27:19Z
2011
 
Identifier Глускіна, Т. С. Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві / Т. С. Глускіна, Л. В. Левандовський, Т. О. Мудрак // Вісник аграрної науки. - 2011. - № 3.- С.47-50.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/528
 
Language other