Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві
Исследование ферментативного гидролиза биополимеров ржи в спиртовом производстве Rye’s polymers fermentative gydrolysis research in alcohol production |
|
Creator |
Глускіна, Т. С.
Левандовський, Л. В. Мудрак, Т. О. Глускина, Т. С. Левандовский, Л. В. Мудрак, Т. Е. Hluskina, T. Levandovskiy, L. Mudrak, T. |
|
Subject |
ферментні препарати
ферментные препараты enzymic preparations спиртове виробництво дріжджі біотехнологія спиртовое производство дрожжи биотехнология spirit production yeasts biotechnology |
|
Description |
Получены экспериментальные данные по биотрансформации составляющих ржи в технологи спирта путём использования ферментных препаратов (ФП) с β-глюканазной и протеазной активностями совместно с ФП амилолитического действия. В этих условиях наблюдались уменьшение вязкости сусла, обогащение его продуктами гидролиза белка, что обуславливает усиление спиртообразующей активности дрожжей и увеличение удельного выхода спирта. Эти результаты являются предпосылкой для переработки более концентрированного зернового сусла, которая будет иметь экономическую и экологическую целесообразность в спиртовом производстве. Одержано експериментальні дані щодо біотрансформації складових зерна жита в технології спирту шляхом застосування ферментних препаратів (ФП) з β-глюканазною та протеазною активностями разом із ФП амілазної дії. У цих умовах спостерігалось зменшення в’язкості сусла, збагачення його продуктами гідролізу білка, що обумовлює посилення спиртоутворюючої активності дріжджів та збільшення питомого виходу спирту. Ці результати є передумовою для переробки більш концентрованого зернового сусла, що матиме економічну та екологічну доцільність у спиртовому виробництві. Findings about rye’s constituents biotransformation in alcohol production by using enzyme preparation (FP) with β-glucan- and proteolytic activities in combination with amylolytic FP. In the circumstances wort’s viscosity reduction and his enrichment from hydrolyzate, which produce yeast’s activity and alcohol’s specific yield increase . These results are preconditions for treatment of more concentrated grain ’s wort , which provides economical and ecological suitability in alcohol findings. |
|
Date |
2012-03-26T19:27:19Z
2012-03-26T19:27:19Z 2011 |
|
Identifier |
Глускіна, Т. С. Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві / Т. С. Глускіна, Л. В. Левандовський, Т. О. Мудрак // Вісник аграрної науки. - 2011. - № 3.- С.47-50.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/528 |
|
Language |
other
|
|