Загальна мікробіологія
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Загальна мікробіологія
Общая микробиология General microbiology |
|
Creator |
Пирог, Т. П.
Пирог, Т. П. Pirog, T. |
|
Subject |
мікробіологія
микробиология прокаріоти еукаріоти систематика метаболізм прокариоты эукариоты систематика метаболизм microbiology prokaryotes eukaryotes taxonomy metabolism |
|
Description |
Викладено історію розвитку мікробіології, положення, роль і взаємовідносини мікроорганізмів у природі, будову прокаріот і еукаріот, систематику, фізіологію росту, типи живлення, основні механізми обміну речовин і перетворення енергії у аеробних та анаеробних мікроорганізмів, шляхи перенесення генетичної інформації, принципи регуляції біохімічних процесів, а також шляхи використання мікроорганізмів у біо-технології. Друге видання доповнено сучасними даними про філогенетичну систематику бактерій і грибів, описом нових експрес-методів визначення геномних характеристик штамів і видів, новою інформацією про пріони, екстремофільні мікроорганізми, особливості метаболізму і функціонування різних фізіологічних груп бактерій і архей. Призначено для студентів вищих навчатьних закладів, що навчаються за напрямом «Біотехнологія» і «Біологія», а також для спеціалістів, які працюють у галузі мікробіології та мікробного синтезу. Перше видання вийшло у 2004 р. Изложена история развития микробиологии, положение, роль и взаимоотношения микроорганизмов в природе, строение прокариот и эукариот, систематика, физиология роста, типы питания, основные механизмы обмена веществ и превращения энергии у аэробных и анаэробных микроорганизмов, пути переноса генетической информации, принципы регуляции биохимических процессов, а также пути использования микроорганизмов в биотехнологии. Второе издание дополнено современными данными о филогенетической систематике бактерий и грибов, описанием новых экспресс-методов определения геномных характеристик штаммов и видов, новой информацией о прионах, экстремофильных микроорганизмах, особенностях метаболизма и функционировании различных физиологических групп бактерий и архей. Для студентов высших учебных заведений, обучающихся по направлению «Биотехнология» и «Биология», а также для специалистов, работающих в области микробиологии и микробного синтеза. The history of microbiology, position, role and relationship of microorganisms in nature, the structure of prokaryote and eukaryote cells, systematics, physiology, growth, types of nutrition, the main mechanisms of metabolism and energy conversion in aerobic and anaerobic microorganisms, the ways of genetic information transferring, the principles of biochemical processes regulation, and ways of using microorganisms in biotechnology are described. The second edition is supplemented with modern data on phylogenetic systematics of bacteria and fungi, descriptions of new express methods for determining the genomic characteristics of strains and species, new information about prions, extremophilic microorganisms, peculiarities of metabolism and function of different physiological groups of bacteria and archaea. Edition is intended for students of higher educational institutions which study "Biotechnology" and "Biology" as well as for professionals working in the field of microbiology and microbial synthesis. The first edition was published in 2004 |
|
Date |
2012-03-28T12:08:12Z
2012-03-28T12:08:12Z 2010 |
|
Type |
Book
|
|
Identifier |
Пирог, Т. П. Загальна мікробіологія: підруч. / НУХТ. - 2-ге вид., доп. і перероб. - К.: НУХТ, 2010. - 632 с. - ISBN 978-966-612-103-8
978-966-612-103-8 http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/581 |
|
Language |
uk_UK
|
|