Запис Детальніше

Загальна мікробіологія

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Загальна мікробіологія
Общая микробиология
General microbiology
 
Creator Пирог, Т. П.
Пирог, Т. П.
Pirog, T.
 
Subject мікробіологія
микробиология
прокаріоти
еукаріоти
систематика
метаболізм
прокариоты
эукариоты
систематика
метаболизм
microbiology
prokaryotes
eukaryotes
taxonomy
metabolism
 
Description Викладено історію розвитку мікробіології, положення, роль і взаємовідносини мікроорганізмів у природі, будову прокаріот і еукаріот, систематику, фізіологію росту, типи живлення, основні механізми обміну речовин і перетворення енергії у аеробних та анаеробних мікроорганізмів, шляхи перенесення генетичної інформації, принципи регуляції біохімічних процесів, а також шляхи використання мікроорганізмів у біо-технології.
Друге видання доповнено сучасними даними про філогенетичну систематику бактерій і грибів, описом нових експрес-методів визначення геномних характеристик штамів і видів, новою інформацією про пріони, екстремофільні мікроорганізми, особливості метаболізму і функціонування різних фізіологічних груп бактерій і архей.
Призначено для студентів вищих навчатьних закладів, що навчаються за напрямом «Біотехнологія» і «Біологія», а також для спеціалістів, які працюють у галузі мікробіології та мікробного синтезу.
Перше видання вийшло у 2004 р.
Изложена история развития микробиологии, положение, роль и взаимоотношения микроорганизмов в природе, строение прокариот и эукариот, систематика, физиология роста, типы питания, основные механизмы обмена веществ и превращения энергии у аэробных и анаэробных микроорганизмов, пути переноса генетической информации, принципы регуляции биохимических процессов, а также пути использования микроорганизмов в биотехнологии.
Второе издание дополнено современными данными о филогенетической систематике бактерий и грибов, описанием новых экспресс-методов определения геномных характеристик штаммов и видов, новой информацией о прионах, экстремофильных микроорганизмах, особенностях метаболизма и функционировании различных физиологических групп бактерий и архей.
Для студентов высших учебных заведений, обучающихся по направлению «Биотехнология» и «Биология», а также для специалистов, работающих в области микробиологии и микробного синтеза.
The history of microbiology, position, role and relationship of microorganisms in nature, the structure of prokaryote and eukaryote cells, systematics, physiology, growth, types of nutrition, the main mechanisms of metabolism and energy conversion in aerobic and anaerobic microorganisms, the ways of genetic information transferring, the principles of biochemical processes regulation, and ways of using microorganisms in biotechnology are described.
The second edition is supplemented with modern data on phylogenetic systematics of bacteria and fungi, descriptions of new express methods for determining the genomic characteristics of strains and species, new information about prions, extremophilic microorganisms, peculiarities of metabolism and function of different physiological groups of bacteria and archaea.
Edition is intended for students of higher educational institutions which study "Biotechnology" and "Biology" as well as for professionals working in the field of microbiology and microbial synthesis.
The first edition was published in 2004
 
Date 2012-03-28T12:08:12Z
2012-03-28T12:08:12Z
2010
 
Type Book
 
Identifier Пирог, Т. П. Загальна мікробіологія: підруч. / НУХТ. - 2-ге вид., доп. і перероб. - К.: НУХТ, 2010. - 632 с. - ISBN 978-966-612-103-8
978-966-612-103-8
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/581
 
Language uk_UK