Запис Детальніше

Комплексоутворення вуглеводів цикорію з амінокислотами та білками за методом квантовохімічного моделювання

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Комплексоутворення вуглеводів цикорію з амінокислотами та білками за методом квантовохімічного моделювання
Комплексообразование углеводов цикория с аминокислотами и белками по методу квантовохимического моделирования
The complexation carbohydrates of chicory with amino acids and proteins by the method of quantum-chemical modeling
 
Creator Попова, І. В.
Слива, Ю. В.
Попова, И. В.
Слива, Ю. В.
Popova, I. V.
Sliva, J.
 
Subject інулін
цикорій
вуглеводи
комплексоутворення
квантовохімічне моделювання
инулин
цикорий
углеводы
комплексообразование
квантовохимическое моделирование
inulin
chicory
inuloolygosaccharides
quantum-chemical modeling
functional products
 
Description З метою встановлення синергічного ефекту протекторного дії цікоріесодержащіх харчових продуктів досліджувалося взаємодія вуглеводів цикорію з амінокислотами і білками в модельних системах. Експериментально за допомогою поляриметричних методів доведено наявність взаємодії між інулін (основним вуглеводним компонентом цикорію) і його структурними одиницями з білковими речовинами. Для підтвердження та уточнення експериментальних даних виконано квантовохімічне моделювання шляхом взаємодії структурних одиниць інуліну і білка, доведено комплексоутворення і оптимізована геометрія зазначених систем, встановлено вплив гідратації на комплексоутворення.
С целью установления синергического эффекта протекторного действия цикориесодержащих пищевых продуктов исследовалось взаимодействие углеводов цикория с аминокислотами и белками в модельных системах. Экспериментально с помощью поляриметрических методов доказано наличие взаимодействия между инулином (основным углеводным компонентом цикория) и его структурными единицами с белковыми веществами. Для подтверждения и уточнения экспериментальных данных выполнено квантовохимическое моделирование путем взаимодействия структурных единиц инулина и белка, доказано комплексообразование и оптимизирована геометрия указанных систем, установлено влияние гидратации на комплексообразование.
Quantum-chemical modeling of inulin, inuloolygosaccharides and theirs structural units, the interaction of carbohydrates with nucleic substances is predicted, the influence of water solution concentration on reactivity was estimated.
 
Date 2012-04-09T13:29:32Z
2012-04-09T13:29:32Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Попова, І. В. Комплексоутворення вуглеводів цикорію з амінокислотами та білками за методом квантовохімічного моделювання / І. В. Попова, Ю. В. Слива // Сахар. – 2011. - №12. - С. 54 –57.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/784
 
Language other