Комплексоутворення вуглеводів цикорію з амінокислотами та білками за методом квантовохімічного моделювання
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Комплексоутворення вуглеводів цикорію з амінокислотами та білками за методом квантовохімічного моделювання
Комплексообразование углеводов цикория с аминокислотами и белками по методу квантовохимического моделирования The complexation carbohydrates of chicory with amino acids and proteins by the method of quantum-chemical modeling |
|
Creator |
Попова, І. В.
Слива, Ю. В. Попова, И. В. Слива, Ю. В. Popova, I. V. Sliva, J. |
|
Subject |
інулін
цикорій вуглеводи комплексоутворення квантовохімічне моделювання инулин цикорий углеводы комплексообразование квантовохимическое моделирование inulin chicory inuloolygosaccharides quantum-chemical modeling functional products |
|
Description |
З метою встановлення синергічного ефекту протекторного дії цікоріесодержащіх харчових продуктів досліджувалося взаємодія вуглеводів цикорію з амінокислотами і білками в модельних системах. Експериментально за допомогою поляриметричних методів доведено наявність взаємодії між інулін (основним вуглеводним компонентом цикорію) і його структурними одиницями з білковими речовинами. Для підтвердження та уточнення експериментальних даних виконано квантовохімічне моделювання шляхом взаємодії структурних одиниць інуліну і білка, доведено комплексоутворення і оптимізована геометрія зазначених систем, встановлено вплив гідратації на комплексоутворення.
С целью установления синергического эффекта протекторного действия цикориесодержащих пищевых продуктов исследовалось взаимодействие углеводов цикория с аминокислотами и белками в модельных системах. Экспериментально с помощью поляриметрических методов доказано наличие взаимодействия между инулином (основным углеводным компонентом цикория) и его структурными единицами с белковыми веществами. Для подтверждения и уточнения экспериментальных данных выполнено квантовохимическое моделирование путем взаимодействия структурных единиц инулина и белка, доказано комплексообразование и оптимизирована геометрия указанных систем, установлено влияние гидратации на комплексообразование. Quantum-chemical modeling of inulin, inuloolygosaccharides and theirs structural units, the interaction of carbohydrates with nucleic substances is predicted, the influence of water solution concentration on reactivity was estimated. |
|
Date |
2012-04-09T13:29:32Z
2012-04-09T13:29:32Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Попова, І. В. Комплексоутворення вуглеводів цикорію з амінокислотами та білками за методом квантовохімічного моделювання / І. В. Попова, Ю. В. Слива // Сахар. – 2011. - №12. - С. 54 –57.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/784 |
|
Language |
other
|
|