Запис Детальніше

Циклодекстрини в харчових продуктах

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Циклодекстрини в харчових продуктах
Циклодекстрины в пищевых продуктах
Cyclodextrins in food
 
Creator Полумбрик, М. О.
Полумбрик, М. О.
Polumbryk, M.
 
Subject комплекс включення
циклодекстрини
леткі сполуки
молекулярна інкапсуляція
комплекс включения
циклодекстрины
летучие соединения
молекулярная инкапсуляция
inclusion comple
cyclodextrins
volatile compounds
molecular encapsulation
 
Description Наведено практичні аспекти використання циклодекстринів в харчових продуктах. Молекулярна інкапсуляція за допомогою циклодекстринів покращує фізичну і хімічну стабільність харчових продуктів, попереджує розклад чутливих сполук і подовжує термін придатності готових виробів. Також обговорені технологічні особливості застосування циклодекстринів в харчових продуктах, в процесах обробки та пакувальних матеріалах.
Приведены практические аспекты применения циклодекстринов в пищевых продуктах. Молекулярная инкапсуляция с помощью циклодекстринов увеличивает физическую и химическую стабильность пищевых продуктов, тормозит разложение чувствительных соединений и увеличивает срок пригодности готовых изделий. Также обсуждены технологические особенности применения циклодекстринов в пищевых продуктах, в процессах обработки и упаковочных материалах.
The presented paper deals with the practical aspects of the cyclodextrins application in food industry. The molecular encapsulation of ingredients with cyclodextrins improves chemical and physical stability, inhibits destruction of several sensitive compounds and extended shelf life of food products. Technological aspects of cyclodextrins application in food, food processing and packaging materials has been discussed.
 
Date 2012-09-18T13:43:28Z
2012-09-18T13:43:28Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Полумбрик, М. О. Циклодекстрини в харчових продуктах / М. О. Полумбрик // Харчова наука і технологія : наук.-виробн. журнал. - 2011. - № 3 (16). - С. 50-54.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2691
 
Language other