Effect of microwave pre-treatment of oilseeds on oil quality
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Effect of microwave pre-treatment of oilseeds on oil quality
Вплив попередньої мікрохвильової обробки насіння на якість олії Влияние предварительной микроволновой обработки семян на качество масла |
|
Creator |
Nosenko, T.
Носенко, Т. Т. Носенко, Т. Т. Demchina, G. Демчина, Г. Л. Демчина, Г. Л. Ivanov, S. Іванов, С. В. Иванов, С. В. |
|
Subject |
microwave pre-treatment
мікрохвильове нагрівання микроволновое нагревание peroxide value олійне насіння пероксидне число масличные семена пероксидное число |
|
Description |
The effect of microwave heating on quality of oil from different oilseeds was investigated. It was demonstrated increasing of pressing oil input almost by 40 % in case of microwave pretreatment and we have observed the similar effect of microwave pretreatment on quantity of oil extracted by hexane. The quantity of extracted oil was almost 50 % higher comparatively with conventional pretreatment. It was shown that oil obtained after microwave pretreatment of seeds was differing from control oil (after conventional heating). The both sample had almost the same acidity but oil after microwave pretreatment had lower peroxide value. В роботі досліджено вплив мікрохвильового нагрівання на якість олії із насіння різних олійних культур. Було показано збільшення виходу пресової олії на 40 % після мікрохвильової обробки, подібний вплив спостерігався і на вихід олії, екстрагованої гексаном. Кількість екстрагованої олії була майже на 50 % вищою відносно звичайного нагрівання. Показано також, що олія із насіння, що піддавалось мікрохвильовій обробці відрізнялась від контролю (після конвекційного нагрівання). Обидва зразки мали майже однакову кислотність, але олія після мікрохвильової обробки мала більш низьке значення пероксидного числа. В роботе исследовано влияние микроволнового нагревания на качество масла из семян различных масличных культур. Было показано увеличение выхода прессового масла на 40 % после микроволновой обработки, такое же влияние наблюдалось и на выход масла, экстрагированного гексаном. Количество экстрагированного масла было почти на 50 % выше относительно обычного нагрева. Показано также, что масло из семян после микроволновой обработки отличалось от контроля (после конвекционного нагрева). Оба образца имели почти одинаковую кислотность, но масло после микроволновой обработки имело более низкие значения пероксидного числа. |
|
Date |
2012-10-15T09:44:04Z
2012-10-15T09:44:04Z 2012 |
|
Identifier |
Nosenko, T. Effect of microwave pre-treatment of oilseeds on oil quality / T. Nosenko, G. Demchina, S. Ivanov // Fats, Oils and Lipids: from Science and Technology to Health: 10th Euro Fed Lipid Congress. - 2012. - Cracow, Poland. - P. 230.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3314 |
|
Source |
oilseeds
|
|
Language |
other
|
|