Розроблення технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Розроблення технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів
Разработка технологии пищеконцентратов на основе съедобных грибов The development of technology of food concentrates on the basis of edible mushrooms |
|
Creator |
Зінченко, І. М.
Зинченко, И. Н. Zinchenko, I. |
|
Subject |
гриби глива звичайна
гриби печериця двоспорова грибний напівфабрикат гідротермічне оброблення сушіння грибы вешенка обыкновенная грибы шампиньон двуспоровый грибной полуфабрикат гидротермическая обработка обжаривание сушка pleurotus ostreatus mushrooms agaricus bisporus mushrooms ready-to-cook product of mushrooms hydrothermal treatment frying drying обсмажування |
|
Description |
Автореферат дисертації. Дисертація присвячена розробленню технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів. Досліджено та науково обґрунтовано вплив гідротермічного оброблення і смакових добавок на зміни хімічного складу, показники якості й кінетику сушіння грибних напівфабрикатів. Вивчено біохімічні й фізико-хімічні зміни грибів та їх напівфабрикатів у процесі обсмажування та сушіння. Розроблено та науково обґрунтовано технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів видів глива звичайна та печериця двоспорова. Автореферат диссертации. Диссертация посвящена разработке технологии пищеконцентратов на основе съедобных грибов. Исследовано и научно обосновано влияние гидротермической обработки и пищевых добавок на изменения химического состава, показателей качества и кинетику сушки грибных полуфабрикатов. Изучено биохимические и физико-химические изменения грибов и их полуфабрикатов в процессе обжаривания и высушивания. Разработано и научно обосновано технологии пищеконцентратов на основе пищевых грибов вешенка обыкновенная и шампиньон двуспоровый. Author's abstract of dissertation. Dissertation is dedicated to the development of technology of food concentrates on the basis of edible mushrooms. The influence of hydrothermal treatment and above-mentioned taste additives on the changes of chemical composition, parameters of quality and kinetics of drying of ready-to-cook foods of mushrooms has been searched and scientifically motivated. The biochemical and physico-chemical changes of mushrooms and their ready-to-cook foods have been studied in the process of frying and drying. Technologies of food concentrates on the basis of edible mushrooms of types Pleurotus Ostreatus and Agaricus bisporus are being scientifically underpinned and developed. |
|
Date |
2012-03-03T12:29:02Z
2012-03-03T12:29:02Z 2010 |
|
Identifier |
Зінченко, І. М. Розроблення технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / НУХТ. - К., 2010. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/382 |
|
Language |
uk_UK
|
|