Біологічне обґрунтування одночасного оцукрювання та зброджування крохмалю змішаною культурою Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Біологічне обґрунтування одночасного оцукрювання та зброджування крохмалю змішаною культурою Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori
Biological ground of simultaneous saccharification and fermentation of starch by the mixed culture of Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori Биологическое обоснование одновременного осахаривания и брожение крахмала смешанной культурой Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori |
|
Creator |
Левандовський, Л. В.
Олійнічук, О. С. Ткаченко, А. Ф. Левандовский, Л. В. Олийничук, А. С. Ткаченко, А. Ф. Levandovskiy, L. Oliynichuk, A. Tkachenko, A. |
|
Subject |
дріжджі
дрожжи yeasts пліснявий гриб змішана культура культивування оцукрювання зброджування дозріла бражка спирт плесневый гриб смешанная культура культивирование осахаривание сбраживание зрелая бражка спирт mold mixed culture cultivation saccarification fermentation fermented mash alcohol |
|
Description |
Досліджено можливість безпосереднього зброд- жування сировини змішаною культурою пліснявого гриба Aspergillus awamori та Saccharomyces cerevisiae. Встановлено, що для ефективного оцукрювання крохмалю культурою гриба для приготування змішаної культури у виробничих умовах необхідно отримувати посівний матеріал гриба через вегетативну форму з міцелію шляхом вирощування на середовищі концентрацією 17-18% сухих речовин протягом 24 годин. Исследована возможность непосредственного сбраживания сырья смешанной культурой плесневого гриба Aspergillus awamori и дрожжей Saccharomyces cerevisiae. Установлено, что для приготовления смешанной культуры в производственных условиях необходимо получать посевной материал гриба через вегетативную форму из мицелия путем выращивания на среде концентрацией 17-18% сухих веществ в течение 24 часов. Investigated the possibility of starch-containing material fermentation with mixed culture of mold Asp. awamori and yeasts Saccharomyces cerevisiae. Determined that for efficient saccarification of starch with mold culture for preparation mixed culture in industrial conditions it is necessary to obtain mold seed material through vegetative form out of mycelium by the way of cultivation in the medium at, concentration 17-18% DS (Dry Substance) with duration of 24 hours. |
|
Date |
2012-03-26T19:36:01Z
2012-03-26T19:36:01Z 2008 |
|
Identifier |
Левандовський, Л. В. Біологічне обгрунтування одночасного оцукрювання та зброджування крохмалю змішаною культурою Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori / Л. В. Левандовський, О. С. Олійнічук, А. Ф. Ткаченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 33-36.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/530 |
|
Language |
other
|
|