Запис Детальніше

Енергозаощаджуюча технологія спиртових бражок

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Енергозаощаджуюча технологія спиртових бражок
Энергосберегающая технология спиртовых бражек
Save-energy technology of spirit washes
 
Creator Гулий, І. С.
Шиян, П. Л.
Циганков, П. С.
Домарецький, В. А.
Мудрак, Т. О.
Королюк, К. Є.
Самойліченко, Р.
Сизько, В. Б.
Артюхов, В. Я.
Гулый, И. С.
Шиян, П. Л.
Цыганков, П. С.
Домарецкий, В. А.
Мудрак, Т. Е.
Королюк, К. Е.
Самойличенко, Р.
Сизько, В. Б.
Артюхов, В. Я.
Gulyy, I.
Shiyan, P.
Tsygankov, P.
Domareckij, V.
Kysla, L.
Mudrak, T.
Korolyk, K.
Samoylichenko, R.
Syzko, V.
Artyukhov, V.
 
Subject термостабільна α-амілаза
глюкоамілаза
термотолерантні раси дріжджів
розріджуючі, оцукрюючі ферменти
термостабильная α-амилаза
глюкоамилаза
термотолерантные расы дрожжей
разжижающие, осахаривающие ферменты
thermostabil α-amilazes
glucoamilazes
thermostabil races of the yeasts
diluting
 
Description В Українському державному університеті харчових технологій (нині – Національному університеті харчових технологій) розроблено, а на Червонослобідському спиртовому заводі впроваджено енергозаощаджуючу технологію спиртових бражок, яка передбачає обробку крохмалю сировини термостабільними α-амілазами на стадії його клейстеризації з подальшим гідролізом декстринів за допомогою глюкоамілази до зброджуваних дріжджами цукрів. Розроблена технологія дає змогу зменшити температуру розварювання зернової сировини з 145-165 до 78-850С і заощадити в середньому 40-42 кг умовного палива на тонну сировини, поліпшити якість спирту-ректифікату, скоротити термін бродіння з 72 до 66 годин.
В Украинском государственном университете пищевых технологий (теперь – Национальном университете пищевых технологий) разработана, а на Червонослободском спиртовом заводе внедрена энергосберегающая технология спиртовых бражек, предусматривающая обработку крахмала сырья термостабильными α-амилазами на стадии его клейстеризации с последующим гидролизом декстринов с помощью глюкоамилазы до сбраживаемых дрожжами сахаров. Разработанная технология дает возможность снизить температуру разваривания зернового сырья с 145-165 до 78-850С и сэкономить в среднем 40-42 кг условного топлива на тонну сырья, улучшить качество спирта-ректификата, сократить продолжительность брожения с 72 до 66 часов.
At the Ukrainian state university of food technologies (now - National university of food technologies) energy-saving technology of spirit washes was developed, and on Chervonoslobodskoy distillery was providing processing of starch of raw material thermostabil amilazes at its adhesive stage with dextrin hydrolysis by means of glucoamilazes up to fermentation sugars by the yeasts. The developed technology enables to lower temperature of cooking grain raw material with 145-165 up to 78-850С and to save on the average 40-42 kg of conditional fuel on ton of raw material, to improve quality of spirit-rectificate, to reduce duration of fermentation from 72 hours till to 66 hours.
 
Date 2012-07-04T13:05:45Z
2012-07-04T13:05:45Z
1999
 
Type Article
 
Identifier Гулий, І. Енергозаощаджуюча технологія спиртових бражок / І. Гулий, П. Шиян, Циганков, В. Домарецький та ін. // Харчова і переробна промисловість. – 1999. - № 3. – С. 15.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2016
 
Language other