Запис Детальніше

Періодичне віброекстрагування харчового барвника із темних сортів винограду

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Періодичне віброекстрагування харчового барвника із темних сортів винограду
Периодическое виброэкстрагирование пищевого красителя из темных сортов винограда
Periodic vibroekstraction food coloring with dark grapes
 
Creator Попова, Н. В.
Попова, Н. В.
Popova, N.
Зав'ялов, В. Л.
Завьялов, В. Л.
Zavialov, V.
Бодров, В. С.
Бодров, В. С.
Bodrov, V.
Мисюра, Т. Г.
Мисюра, Т. Г.
Misyura, T.
Запорожець, Ю. В.
Запорожец, Ю. В.
Zaporozhets, J.
 
Subject екстракт
концентрат
барвник
розчинник
біологічно активні речовини
экстракт
концентрат
краситель
раcтворитель
биологически активные вещества
extract
concentrate
dye
solvent
biological active matters
 
Description Наведено результати теоретичних, експериментальних і проектних робіт, виконаних в науково-дослідній лабораторії кафедри процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування НУХТ щодо проблеми інтенсифікації процесу періодичного віброекстрагірованія харчового барвника з виноградного сировини. Отримана математична модель, яка описує процес вилучення Енін з винограду в залежності від температури екстрагенту, тривалості процесу та інтенсивності коливань віброперемешівающего пристрої та надає можливість встановити найбільш раціональні режими проведення процесу екстрагування запропонованим способом. Наводиться опис і принцип дії запатентірованого віброекстрактора періодичної дії з вібраційною системою перемішування, який забезпечує належні інтенсивні гідродинамічні умови протікання процесу, що наближають активну поверхню взаємодіючих фаз до 100%.
Приведены результаты теоретических, экспериментальных и проектных работ, выполненных в научно-исследовательской лаборатории кафедры процессов и аппаратов пищевых производств и технологии консервирования НУПТ относительно проблемы интенсификации процесса периодического виброэкстрагирования пищевого красителя из виноградного сырья. Получена математическая модель, которая описывает процесс извлечения энина из винограда в зависимости от температуры экстрагента, продолжительности процесса и интенсивности колебаний виброперемешивающего устройства и предоставляет возможность установить наиболее рациональные режимы проведения процесса экстрагирования предложенным способом. Приводится описание и принцип действия запатентированого виброэкстрактора периодического действия с вибрационной системой перемешивания, который обеспечивает надлежащие интенсивные гидродинамические условия протекания процесса, приближающие активную поверхность взаимодействующих фаз до 100 %.
The aggregate results of theoretical, experimental and project works, executed in a research laboratory on the department of processes of food products and vehicles and technology of canning of NUPT in relation to the problem of intensification of process of the periodic vibroextracting of food dye from vine raw material are resulted, mathematical model which describes the process of extraction of enina from a vine depending on the temperature of extractant, durations of process and frequency of vibrations of vibromixing device and gives possibility to set the most rational modes of leadthrough of process of extracting the offered method. Description over of structure and principle of action of zapatentirovanogo vibroextractor of batch-type is brought with the oscillation system of interfusion, which provides the proper intensive hydrodynamic terms of flowing of process, approaches the active surface of interactive phases to 100 %.
 
Date 2012-09-16T10:48:33Z
2012-09-16T10:48:33Z
2010
 
Identifier Попова, Н. В. Періодичне віброекстрагування харчового барвника із темних сортів винограду / Н. В. Попова, В. Л. Зав'ялов, В. С. Бодров, Т. Г. Мисюра, Ю. В. Запорожець // Вібрації в техніці та технологіях. - 2009. - № 4. - С. 137-140.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2596
 
Language uk_UK