Запис Детальніше

Практичне використання мікробних поверхнево-активних речовин

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Практичне використання мікробних поверхнево-активних речовин
Практическое использование микробных поверхностно-активных веществ
Practical use of microbial surfactants
 
Creator Волошина, І. М.
Пирог, Т. П.
Voloshina, I.
Pirog, T.
Волошина, И. Н.
Пирог, Т. П.
 
Subject поверхнево-активні речовини
емульгатор
нафта
мікроорганізми
поверхностно-активные вещества
эмульгатор
нефть
микроорганизмы
surface-active substances
the industry
emulsifier
oil
microorganisms
 
Description Наведено літературні дані щодо практичного використання мікробних поверхнево-активних речовин (ПАР) у технології очищення довкілля від нафтових забруднень і важких металів, у нафтовидобувній промисловості для підвищення нафтовидобутку, у харчовій промисловості як емульгаторів, у медицині як антибактеріальних агентів, у хімічній промисловості як компонентів мийних засобів.
Приведены литературные данные по практическому использованию микробных поверхностно-активных веществ (ПАВ) в технологии очистки окружающей среды от нефтяных загрязнений и тяжелых металлов, в нефтедобывающей промышленности для повышения нефтедобычи, в пищевой промышленности в качестве эмульгаторов, в медицине как антибактериальных агентов, в химической промышленности в качестве компонентов моющих средств.
Shows the literature data on the practical applications of microbial surfactants (surfactants) in treatment technology environment from oil contaminants and heavy metals in the oil industry to increase oil production in the food industry as emulsifiers in medicine as an antibacterial agent in the chemical industry as components of washing means.
 
Date 2012-04-01T19:43:08Z
2012-04-01T19:43:08Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Волошина, І. М. Практичне використання мікробних поверхнево-активних речовин / І. М. Волошина, Т. П. Пирог // Наукові праці НУХТ. - 2009. - № 29. – С. 11-14.
http://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/655
 
Language uk_UK