Вплив фракцій води на температурну стабілізацію біокомпонентів рослинної сировини при заморожуванні
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив фракцій води на температурну стабілізацію біокомпонентів рослинної сировини при заморожуванні
Влияние фракций воды на температурную стабилизацию биокомпонентов растительного сырья при замораживании Effect of fractions of water temperature stabilization of bio-components plant material during freezing |
|
Creator |
Сімахіна, Г. О.
Simakhina, G. Симахина, Г. А. |
|
Subject |
заморожування
вільна вода зв'язана вода фазові переходи кристалізація плавлення замораживания свободная вода связанная вода фазовые переходы кристаллизация плавления freezing free water bound water phase transitions crystallization melting |
|
Description |
У роботі з’ясовано особливості заморожування рослинної сировини залежно від співвідношення фракцій вільної та зв’язаної води. Наведено результати досліджень фазових переходів вода : лід, лід : вода у різних рослинних матеріалах та дані щодо їх практичного використання при встановленні оптимальних умов заморожування біологічних об’єктів.
В работе выяснены особенности замораживания растительного сырья в зависимости от соотношения фракций свободной и связанной воды. Приведены результаты исследований фазовых переходов вода: лед, лед: вода различных растительных материалах и данные по их практическому использованию при установлении оптимальных условий замораживания биологических объектов. The paper features found frozen plant material depending on the ratio of fractions of free and bound water. The results of studies of phase transitions water: ice, ice: water in different plant materials and data on their practical use in determining optimal conditions for freezing of biological objects. |
|
Date |
2012-04-05T15:39:28Z
2012-04-05T15:39:28Z 2009 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Сімахіна, Г. О. Вплив фракцій води на температурну стабілізацію біокомпонентів рослинної сировини при заморожуванні / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. - 2009. - № 29.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/739 |
|
Language |
uk_UK
|
|