Запис Детальніше

Вплив фракцій води на температурну стабілізацію біокомпонентів рослинної сировини при заморожуванні

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив фракцій води на температурну стабілізацію біокомпонентів рослинної сировини при заморожуванні
Влияние фракций воды на температурную стабилизацию биокомпонентов растительного сырья при замораживании
Effect of fractions of water temperature stabilization of bio-components plant material during freezing
 
Creator Сімахіна, Г. О.
Simakhina, G.
Симахина, Г. А.
 
Subject заморожування
вільна вода
зв'язана вода
фазові переходи
кристалізація
плавлення
замораживания
свободная вода
связанная вода
фазовые переходы
кристаллизация
плавления
freezing
free water
bound water
phase transitions
crystallization
melting
 
Description У роботі з’ясовано особливості заморожування рослинної сировини залежно від співвідношення фракцій вільної та зв’язаної води. Наведено результати досліджень фазових переходів вода : лід, лід : вода у різних рослинних матеріалах та дані щодо їх практичного використання при встановленні оптимальних умов заморожування біологічних об’єктів.
В работе выяснены особенности замораживания растительного сырья в зависимости от соотношения фракций свободной и связанной воды. Приведены результаты исследований фазовых переходов вода: лед, лед: вода различных растительных материалах и данные по их практическому использованию при установлении оптимальных условий замораживания биологических объектов.
The paper features found frozen plant material depending on the ratio of fractions of free and bound water. The results of studies of phase transitions water: ice, ice: water in different plant materials and data on their practical use in determining optimal conditions for freezing of biological objects.
 
Date 2012-04-05T15:39:28Z
2012-04-05T15:39:28Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Сімахіна, Г. О. Вплив фракцій води на температурну стабілізацію біокомпонентів рослинної сировини при заморожуванні / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. - 2009. - № 29.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/739
 
Language uk_UK