Зміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганні
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Зміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганні
Изменение структурно-механических свойств замороженной заливной рыбы при хранении The changes of structural and mechanical properties of frozen jellied fish under storage |
|
Creator |
Гуць, В. С.
Гуць, В. С. Guts, V. Дончевська, Р. Дончевская, Р. Donchevska, R. Сидоренко, О. Сидоренко, О. Sydorenko, O. |
|
Subject |
оцінка якості харчових продуктів
оценка качества пищевых продуктов assessment of food quality структурно-механічні властивості риби консистенція заливної продукції моделювання змін якості харчових продуктів метод пенетрації структурно-механические свойства рыбы консистенция заливной продукции моделирование изменений качества пищевых продуктов метод пенетрации structural and mechanical properties of fish consistency filler products modeling changes in food quality penetration method |
|
Description |
Обґрунтовано та визначено терміни зберігання заливної прісноводної риби з рослинними добавками на основі кінетичної теорії моделювання якості з урахуванням критичного параметра оптимізації. Об’єктивність прогнозування підтверджено застосуванням різних методів дослідження структурно-механічних властивостей заливної риби із використанням гравітаційного пенетрометра та універсального комп’ютерного вимірювального приладу. Встановлено, що протягом визначеного терміну заливна прісноводна риба характеризується високою харчовою та біологічною цінністю, гармонійними сенсорними характеристиками, пружно-еластичною консистенцією заливки та відсутністю синерезису.
Обоснованы и определены сроки хранения заливной пресноводной рыбы с растительными добавками на основе кинетической теории моделирования качества с учетом критического параметра оптимизации. Объективность прогнозирования подтверждена применением различных методов исследования структурно-механических свойств заливной рыбы с использованием гравитационного пенетрометра и универсального компьютерного измерительного прибора. Установлено, что на протяжении определенного срока заливная пресноводная рыба характеризуется высокой пищевой и биологической ценностью, гармоничными сенсорными характеристиками, упруго-эластичной консистенцией заливки и отсутствием синерезиса. The article grounds and defines the terms of storage of freshwater fish with vegetable additives on the basis of kinetic theory of quality modeling taking into account critical parameter of optimization. Objectivity of prognostication is confirmed by application of different methods of research of structural-mechanical properties of the jellied fish with the use of gravity penetrometr and universal computer measuring device. It is determined that during a certain term the jellied freshwater fish is characterized by high nutritional and biological value, harmonious sensory characteristics, elastic by consistency of filling and absence of sineresis. |
|
Date |
2012-04-18T08:19:36Z
2012-04-18T08:19:36Z 2010 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Гуць, В. С. Зміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганні / В. С. Гуць, Р. Дончевська, О. Сидоренко // Товари і ринки. – 2010. – № 2. – С. 104-112.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/916 |
|