Запис Детальніше

Зміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганні

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Зміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганні
Изменение структурно-механических свойств замороженной заливной рыбы при хранении
The changes of structural and mechanical properties of frozen jellied fish under storage
 
Creator Гуць, В. С.
Гуць, В. С.
Guts, V.
Дончевська, Р.
Дончевская, Р.
Donchevska, R.
Сидоренко, О.
Сидоренко, О.
Sydorenko, O.
 
Subject оцінка якості харчових продуктів
оценка качества пищевых продуктов
assessment of food quality
структурно-механічні властивості риби
консистенція заливної продукції
моделювання змін якості харчових продуктів
метод пенетрації
структурно-механические свойства рыбы
консистенция заливной продукции
моделирование изменений качества пищевых продуктов
метод пенетрации
structural and mechanical properties of fish
consistency filler products
modeling changes in food quality
penetration method
 
Description Обґрунтовано та визначено терміни зберігання заливної прісноводної риби з рослинними добавками на основі кінетичної теорії моделювання якості з урахуванням критичного параметра оптимізації. Об’єктивність прогнозування підтверджено застосуванням різних методів дослідження структурно-механічних властивостей заливної риби із використанням гравітаційного пенетрометра та універсального комп’ютерного вимірювального приладу. Встановлено, що протягом визначеного терміну заливна прісноводна риба характеризується високою харчовою та біологічною цінністю, гармонійними сенсорними характеристиками, пружно-еластичною консистенцією заливки та відсутністю синерезису.
Обоснованы и определены сроки хранения заливной пресноводной рыбы с растительными добавками на основе кинетической теории моделирования качества с учетом критического параметра оптимизации. Объективность прогнозирования подтверждена применением различных методов исследования структурно-механических свойств заливной рыбы с использованием гравитационного пенетрометра и универсального компьютерного измерительного прибора. Установлено, что на протяжении определенного срока заливная пресноводная рыба характеризуется высокой пищевой и биологической ценностью, гармоничными сенсорными характеристиками, упруго-эластичной консистенцией заливки и отсутствием синерезиса.
The article grounds and defines the terms of storage of freshwater fish with vegetable additives on the basis of kinetic theory of quality modeling taking into account critical parameter of optimization. Objectivity of prognostication is confirmed by application of different methods of research of structural-mechanical properties of the jellied fish with the use of gravity penetrometr and universal computer measuring device. It is determined that during a certain term the jellied freshwater fish is characterized by high nutritional and biological value, harmonious sensory characteristics, elastic by consistency of filling and absence of sineresis.
 
Date 2012-04-18T08:19:36Z
2012-04-18T08:19:36Z
2010
 
Type Other
 
Identifier Гуць, В. С. Зміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганні / В. С. Гуць, Р. Дончевська, О. Сидоренко // Товари і ринки. – 2010. – № 2. – С. 104-112.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/916