Розроблення рецептури мультизлакових пластівців підвищеної харчової цінності з антиоксидантними властивостями
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Розроблення рецептури мультизлакових пластівців підвищеної харчової цінності з антиоксидантними властивостями
Разработка рецептуры мультизлаковый хлопьев повышенной пищевой ценности с антиоксидантными свойствами Development of formulations multyzlakovyh flakes of high nutritional value with antioxidant properties |
|
Creator |
Стеценко, Н. О.
Гойко, І. Ю. Райчук, Н. М. Stetsenko, N. Goiko, I. Raychuk, N. Стеценко, Н. А. Гойко, И. Ю. Райчук, Н. М. |
|
Subject |
антиоксидантні властивості
сухі сніданки мультизлакові пластівці горох чорна смородина сухий екстракт харчова цінність пищевая ценность антиоксидантные свойства сухие завтраки мультизлаковые хлопья горох черная смородина сухой экстракт nutritional value antioxidant properties cereal multyzlakovi flakes peas blackberry dry extract |
|
Description |
Проведено оцінку збалансованості амінокислотного складу злакових культур, з яких виготовляються сухі сніданки. Показано, що комбінування між собою різних видів злакових культур не дозволяє збільшити біологічну цінність білка сухих сніданків і рівень його засвоюваності організмом людини. Встановлено, що додавання гороху до рецептури мультизлакових пластівців в кількості 15% до маси зернової основи дозволило збільшити вміст білка на 2%, а рівень його засвоюваності – на 18,5%. Внесення до цукрової глазурі 1,5% сухого екстракту чорної смородини поліпшує смак і колір готової продукції, надає їй антиоксидантних властивостей. Собівартість сировини для виготовлення мультизлакових пластівців зростає на 8,2 %. Проведена оценка сбалансированности аминокислотного состава злаковых культур, из которых изготавливаются сухие завтраки. Показано, что комбинирование между собой различных видов злаковых культур не позволяет увеличить биологическую ценность белка сухих завтраков и уровень его усвояемости организмом человека. Установлено, что добавление гороха рецептуре мультизлаковый хлопьев в количестве 15% к массе зерновой основы позволило увеличить содержание белка на 2%, а уровень его усвояемости - на 18,5%. Внесение в сахарной глазури 1,5% сухого экстракта черной смородины улучшает вкус и цвет готовой продукции, придает ей антиоксидантных свойств. Себестоимость сырья для изготовления мультизлаковый хлопьев возрастает на 8,2%. An assessment of the balance of amino acid composition of cereal crops to cereals produced. It is shown that combining together different kinds of cereals can not increase the biological value protein breakfast cereals and level of assimilation by the human body. Found that adding peas to the recipe multyzlakovyh flakes of 15% by weight of the base increased the grain protein content of 2%, and the level of assimilation - by 18.5%. Adding icing to 1.5% dry extract of blackcurrant improves the taste and color of the finished product, giving it antioxidant properties. Cost of raw materials for manufacturing multyzlakovyh cereal growing by 8.2%.
|
|
Date |
2012-09-29T19:19:12Z
2012-09-29T19:19:12Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3065
|
|
Language |
uk_UK
|
|