Запис Детальніше

Наукове обґрунтування і розроблення технологій борошняних кондитерських виробів спеціального дієтичного споживання

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Наукове обґрунтування і розроблення технологій борошняних кондитерських виробів спеціального дієтичного споживання
Научное обоснование и разработка технологий мучных кондитерских изделий специального диетического потребления
The scientific substantiation and development of technologies of flour special dietary consumption confections
 
Creator Дорохович, В. В.
Дорохович, В. В.
Dorohovich, V.
 
Subject Борошняні кондитерські вироби спеціального дієтичного споживання, цукрозамінники, аглютенове борошно, фізіологічно-функціональні інгредієнти, низькобілкові вироби, редукована калорійність, показник глікемічності.
Мучные кондитерские изделия специального диетического потребления, сахарозаменители, аглютеновая мука, физиологически-функциональные ингредиенты, низкобелковые изделия, редуцированная калорийность, показатель гликемичности.
Flour special dietary consumption confectionery, sugar substitute, agglutinative flour, physiological and functional ingredients, lowprotein products, reduced calories, glycemic index.
 
Description Автореферат дисертації. Дисертацію присвячено комплексному вирішенню проблеми розроблення борошняних кондитерських виробів спеціального дієтичного споживання, склад яких відповідає вимогам нутриціології до харчування людей залежно від віку (діти, особи похилого віку), фізичного навантаження (спортсмени, люди розумової праці), стану здоровя (хворі на цукровий діабет, целіакію, фенілкетонурію). Розроблення інноваційних технологій здійснено із застосуванням системного підходу, методів аналогізації та математичного моделювання. Встановлено та науково обґрунтовано оптимальні технологічні параметри виготовлення БКВСДС, умови та терміни їх зберігання. Медико-біологічними дослідженнями підтверджено доцільність споживання БКВСДС.
Автореферат диссертации. Диссертация посвящена комплексному решению проблемы разработки мучных кондитерских изделий специального диетического потребления, состав которых соответствует требованиям нутрициологии в питании людей в зависимости от возраста (дети, лица пожилого возраста), физической нагрузки (спортсмены, люди умственного труда), состояния здоровья (больные сахарным диабетом, целиакией, фенилкетонурией). Разработка инновационных технологий осуществлена с применением системного подхода, методов аналогизации и математического моделирования. Установлено и научно обоснованы оптимальные технологические параметры изготовления МКИСДП, условия и сроки их хранения. Медико-биологическими исследованиями подтверждена целесообразность потребления МКИСДП.
Аuthor's abstract of dissertation. The thesis is devoted to solve the complex problem of development of flour special dietary consumption confections structure, that meets the
requirements for people’s nutrition depending on age (children, mature), physical activity (athletes, the mental work), state health (sugar diabetes, celiac disease, phenylketonuria). Developed innovative technologies are implemented
using a systematic approach, analogy method and mathematical modeling. Optimal technological parameters of producing FSDCC, conditions and terms of their storage are established and scientifically substantiated. Medical and biological studies confirmed possibility consumption of FSDCC.
 
Date 2012-03-05T20:10:23Z
2012-03-05T20:10:23Z
2010
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/394
 
Language uk_UK