Запис Детальніше

Жирова фаза мікроструктури суспензії добавки із насіння льону

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Жирова фаза мікроструктури суспензії добавки із насіння льону
Жировая фаза микроструктуры суспензии добавки из семян льна
Fatty phase microstructure suspension additives with flax seeds
 
Creator Махоніна, М. Ю.
Махонина, М. Ю.
Makhonina, М.
Рашевська, Т. О.
Рашевская, Т. А.
Rashevskaya, Т.
 
Subject Добавка із насіння льону, суспензія, кристалічна фаза, агрегат, глобула.
Добавка из семян льна, суспензия, кристаллическая фаза, агрегат, глобула.
Significant influence, suspension, crystallized, boundary sur¬faces.
 
Description Розроблено новий вид вершкового масла з добавкою із насіння льону та технологію отримання високодисперсний добавки, яка вноситься у масло у вигляді суспензії в маслянці. Суспензію добавки із насіння льону вивчали у звичайному світлі «на проходження» та у поляризованому. Встановлено, що льняна олія суттєво впливає на мікроструктуру суспензії добавки із насіння льону. При формуванні структурних елементів проходить диференціація гліцеридів за їх хімічним складом. Дискретні групи гліцеридів утворюють емульсію жир/водна фаза, а також плівку на поверхні структурних елементів, найбільш високоплавка група кристалізується на межі поділу фаз.
Разработан новый вид масла с добавкой из семян льна и технология получения высокодисперсный добавки, вносимой в масло в виде суспензии в маслянке. Суспензию добавки из семян льна изучали в обычном свете «на прохождение» и в поляризованном. Установлено, что льняное масло существенно влияет на микроструктуру суспензии добавки из семян льна. При формировании структурных элементов проходит дифференциация глицеридов по их химическому составу. Дискретные группы глицеридов образуют эмульсию жир / водная фаза, а также пленку на поверхности структурных элементов, наиболее высокоплавкие группа кристаллизуется на границе раздела фаз.
It was proven, that flaxseed oil has a significant influence on microstructure of flaxseed suspension During the formation of structural elements of suspension there is a differentiation of glycerides due to their chemical and physical properties. Some groups of glycerides take part in emulsion formation; others form a thin layer on structural elements and the highest melted glycerides are crystallized on the boundary surfaces.
 
Date 2012-06-28T06:39:03Z
2012-06-28T06:39:03Z
2011
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1936
 
Language other