Жирова фаза мікроструктури суспензії добавки із насіння льону
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Жирова фаза мікроструктури суспензії добавки із насіння льону
Жировая фаза микроструктуры суспензии добавки из семян льна Fatty phase microstructure suspension additives with flax seeds |
|
Creator |
Махоніна, М. Ю.
Махонина, М. Ю. Makhonina, М. Рашевська, Т. О. Рашевская, Т. А. Rashevskaya, Т. |
|
Subject |
Добавка із насіння льону, суспензія, кристалічна фаза, агрегат, глобула.
Добавка из семян льна, суспензия, кристаллическая фаза, агрегат, глобула. Significant influence, suspension, crystallized, boundary sur¬faces. |
|
Description |
Розроблено новий вид вершкового масла з добавкою із насіння льону та технологію отримання високодисперсний добавки, яка вноситься у масло у вигляді суспензії в маслянці. Суспензію добавки із насіння льону вивчали у звичайному світлі «на проходження» та у поляризованому. Встановлено, що льняна олія суттєво впливає на мікроструктуру суспензії добавки із насіння льону. При формуванні структурних елементів проходить диференціація гліцеридів за їх хімічним складом. Дискретні групи гліцеридів утворюють емульсію жир/водна фаза, а також плівку на поверхні структурних елементів, найбільш високоплавка група кристалізується на межі поділу фаз.
Разработан новый вид масла с добавкой из семян льна и технология получения высокодисперсный добавки, вносимой в масло в виде суспензии в маслянке. Суспензию добавки из семян льна изучали в обычном свете «на прохождение» и в поляризованном. Установлено, что льняное масло существенно влияет на микроструктуру суспензии добавки из семян льна. При формировании структурных элементов проходит дифференциация глицеридов по их химическому составу. Дискретные группы глицеридов образуют эмульсию жир / водная фаза, а также пленку на поверхности структурных элементов, наиболее высокоплавкие группа кристаллизуется на границе раздела фаз. It was proven, that flaxseed oil has a significant influence on microstructure of flaxseed suspension During the formation of structural elements of suspension there is a differentiation of glycerides due to their chemical and physical properties. Some groups of glycerides take part in emulsion formation; others form a thin layer on structural elements and the highest melted glycerides are crystallized on the boundary surfaces. |
|
Date |
2012-06-28T06:39:03Z
2012-06-28T06:39:03Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1936
|
|
Language |
other
|
|