Запис Детальніше

Харчова промисловість в контексті підвищення конкурентоздатності економіки України (Монографія)

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Харчова промисловість в контексті підвищення конкурентоздатності економіки України (Монографія)
Пищевая промышленность в контексте повышения конкурентоспособности экономики Украини (Монография)
Food industry in the context of increase competitiveness of economy of Ukraine (Monograph)
 
Creator Чернелевська, О. Л.
Чернелевская, Е. Л.
Chernelevska, Е.
 
Subject конкурентноздатність
конкуренція
переваги
детермінанти
інновація
кластери
реформи
консолідація
конкурентоспособность
конкуренция
преимущества
детерминанты
инновация
кластеры
реформы
консолидация
competitiveness
competition
benefits
determinants
innovation
clusters
eform
consolidation
 
Description В роботі визначені теоретико-методологічні засади визначення рівня конкурентоздатності економіки країни, проаналізовані фактори глобальної конкурентоздатності та основні причини її втрати, здійснено аналіз існуючих теорій конкурентних переваг окремої країни та їх детермінантів. Прокоментовано міжнародний досвід (США, Німеччини, Швейцарії, Японії та Китаю) досягнення конкурентних переваг, визначена роль держави як гаранта захисту добросовісної конкуренції. Запропоновано інноваційно-кластерну основу побудови конкурентоздатної економіки, зокрема, кластерну модель розвитку – як фундамент підвищення конкурентоздатності харчової промисловості України.
В работе определены теоретико-методологические засады определения уровня конкурентоспособности экономики государства, проанализированы факторы глобальной конкурентоспособности и основные причины ее потери, осуществлен анализ существующих теорий конкурентных преимуществ отдельного государства и их детерминантов. Прокоментирован международный опыт (США, Германии, Швейцарии, Японии и Китая) достижения конкурентных преимуществ, определена роль государства как гаранта защиты добросовестной конкуренции. Предложено инновационно-кластерну основу построения конкурентоспособной экономики, а именно, кластерну модель развития – как фундамент повышения конкурентоспособности пищевой промышленности Украины.
The paper identified the theoretical and methodological basis to determine the level of competitiveness of the economy, analyzed factors of global competitiveness and the main reason for her loss, the analysis of existing theories of competitive advantages of individual countries and their determinants. Commented international experience (USA, Germany, Switzerland, Japan and China) to achieve competitive advantage, defines the role of the state as guarantor of the protection of fair competition. An innovative cluster basis for a competitive economy, such as cluster development model - as the foundation of improving the competitiveness of the Ukrainian food industry.
 
Publisher НУХТ
 
Date 2012-09-20T08:42:56Z
2012-09-20T08:42:56Z
2012
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2819
 
Language other