Биологическая ценность и фракционный состав белков сахарной свеклы
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Биологическая ценность и фракционный состав белков сахарной свеклы
Біологічна цінність і фракційний склад білків цукрових буряків Biological value of the fractional composition of proteins and sugar beet |
|
Creator |
Симахина, Г. А.
Сімахіна, Г. О. Simakhina, G. |
|
Subject |
сахарная свекла
белки глобулины фракционирование цукровий буряк sugar beet білки proteins глобуліни globulins фракціонування fractionation |
|
Description |
Изучен фракционный состав белков сахарной свеклы как один из критериев биологической ценности. Установлено, что белки содержат преимущественно водо- и солерастворимую фракции, и именно это способствует лучшей их сбалансированности по аминокислотному составу и предусматривает более высокую степень перевариваемости белков в организме человека протеолитическими ферментами. Изучено перераспределение фракционного состава белков сахарной свеклы при разных способах их переработки.
Вивчено фракційний склад білків цукрових буряків як один із критеріїв біологічної цінності. Встановлено, що білки містять переважно водо-і солерастворімую фракції, і саме це сприяє кращій їх збалансованості за амінокислотним складом і передбачає більш високий ступінь перевариваемости білків в організмі людини протеолітичними ферментами. Вивчено перерозподіл фракційного складу білків цукрових буряків при різних способах їх переробки. Studied protein fraction composition of sugar beet as one of the criteria for biological value. Found that proteins contain mostly water and salt-soluble fraction, and this contributes to a better balance in their amino acid composition, and provides a higher degree of digestion of proteins in the human body by proteolytic enzymes. Studied redistribution of fractional composition of proteins of sugar beet at different ways of processing. |
|
Date |
2012-09-24T05:59:30Z
2012-09-24T05:59:30Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Симахина, Г. А. Биологическая ценность и фракционный состав белков сахарной свеклы / Г. А. Симахина // Цукор України. - 2012. - № 9(81). - С. 48.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2890 |
|
Language |
other
|
|