Запис Детальніше

Дослідження процесу набухання насіння льону при різних температурах

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження процесу набухання насіння льону при різних температурах
Исследование процесса набухания семян льна при различных температурах
Investigation of swelling flax seeds at different temperatures
 
Creator Стеценко, Н. О.
Цільніцька, А. О.
Кутна, А. Ю.
Сидоренко, Ю. В.
Stetsenko, N.
Tsilnitska, A.
Kutna, A.
Sidorenko, Yu.
Стеценко, Н. А.
Цильницкая, А. О.
Кутная, А. Ю.
Сидоренко, Ю. В.
 
Subject насіння льону
функціональний інгредієнт
набухання
харчова цінність
семян льна
функциональный ингредиент
набухание
пищевая ценность
flax seeds
functional ingredient
swelling
nutritional value
 
Description Встановлено, що підвищення температури на кожні 20 0С практично вдвічі збільшувало швидкість набухання насіння льону на початковому етапі процесу. Найшвидше процес набухання протікав при температурі 60 0С, найповільніше – при 20 0С.Встановлено оптимальні умови проведення процесу набухання насіння льону: температура середовища – 60 0С; тривалість 22– хвилини. При цьому кількість поглиненої рідини становить 340 % до маси сухої наважки. Установлено, что повышение температуры на каждые 20 0С практически вдвое увеличивало скорость набухания семян льна на начальном этапе процесса. Быстрее процесс набухания протекал при температуре 60 0С, медленнее - при 20 0С.Встановлено оптимальные условия проведения процесса набухания семян льна: температура среды - 60 0С, продолжительность 22 - минуты. При этом количество поглощенной жидкости составляет 340% к массе сухой навески. Found that an increase in temperature for every 20 0 C was almost twice the speed increased swelling of flax seed at an early stage of the process. The fastest process of swelling proceeded at 60 0C, slowest - 20 0S.Vstanovleno optimal conditions for the process of swelling of flax seed: ambient temperature - 60 0C, duration 22 - minutes. The amount of liquid is absorbed 340% by weight of the dry sample.
 
Date 2012-09-29T20:56:32Z
2012-09-29T20:56:32Z
2012
 
Type Thesis
 
Identifier Стеценко, Н. О. Дослідження процесу мікрохвильового сушіння глоду / Н. О. Стеценко, А. О. Цільніцька, А. Ю. Кутна, Ю. В. Сидоренко // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : Всеукр. наук.-практ. конф. : матер. конф. - 2012. - С. 246-248.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3075
 
Language uk_UK