Запис Детальніше

SYSTEM FOR VISUALIZATION OF TRAJEKTORY OF METEOROLOGICAL BALLOON-RADIOSONDES

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title SYSTEM FOR VISUALIZATION OF TRAJEKTORY OF METEOROLOGICAL BALLOON-RADIOSONDES
СИСТЕМА ВИЗУАЛИЗАЦИИ ТРАЕКТОРИИ МЕТЕОРОЛОГИЧЕСКИХ ШАРОВ-ЗОНДОВ
СИСТЕМА ВІЗУАЛІЗАЦІЇ ТРАЄКТОРІЇ МЕТЕОРОЛОГІЧНИХ КУЛЬ-ЗОНДІВ
 
Creator Чигінь, В.І.; Академія сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного
Красюк, О.П.; Академія сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного
Смичок, В.Д.; Львівський обласний центр з гідрометеорології МНС України
 
Subject flight trajectory; meteorological radiosonde; safety of aircraft flight
UDC 551.508.822+621.396.67
безопасность полета; метеорологический радиозонд; траектория полета
УДК 551.508.822+621.396.67
безпека польоту; метеорологічний радіозонд; траєкторія польоту
УДК 551.508.822+621.396.67
 
Description  The system for three-dimensional visualization of flight trajektory of meteorological balloon-radiosondes in real time to improve the safety of military and civil aviation flights. The basis of STV is the modernization of existing radar using computer technology. It is shown that the measuring resolution of the height of ball-probe using the STV is 6 m, while the existing meteorological radars provide 160 m. The STV allows to set the distance to the ball-probe with an accuracy of 10 m at a distance of 300 km.
 Рассмотрена созданная и испытанная система трехмерной визуализации траектории полета метеорологических шаров-радиозондов в реальном времени для повышения безопасности полетов военной и гражданской авиации. Отмечено, что основой системы трехмерной визуализации является модернизация радиолокационной станции с использованием компьютерных технологий. Показано, что разрешение измерения высоты шара-зонда с помощью системы трехмерной визуализации составляет 6 м, тогда как существующие метеорологические радиолокационные станции обеспечивают 160 м. Описано, что система трехмерной визуализации позволяет установить расстояние до шара-зонда с точностью до 10 м на дистанции до 300 км.
 Розглянуто створену і випробувану систему тривимірної візуалізації траєкторії польоту метеорологічних куль-радіозондів у реальному часі для підвищення безпеки польотів військової та цивільної авіації. Зазначено, що основою системи тривимірної візуалізації є модернізація радіолокаційної стан-ції з використанням комп’ютерних технологій.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2012-10-19
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/2345
 
Source Proceedings of National Aviation University; Том 52, № 3 (2012); 32-35
Вестник Национального авиационного университета; Том 52, № 3 (2012); 32-35
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 52, № 3 (2012); 32-35
 
Language ru
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).