Запис Детальніше

INFORMATION TECHNOLOGY PERCENTAGE INCREASE OF IMAGE COMPRESSION BASED ON LINEAR FILTERS

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title INFORMATION TECHNOLOGY PERCENTAGE INCREASE OF IMAGE COMPRESSION BASED ON LINEAR FILTERS
ИНФОРМАЦИОННАЯ ТЕХНОЛОГИЯ ПОВЫШЕНИЯ ПРОЦЕНТА СЖАТИЯ ЦИФРОВЫХ ИЗОБРАЖЕНИЙ НА ОСНОВЕ ЛИНЕЙНЫХ ФИЛЬТРОВ
ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ ПІДВИЩЕННЯ ВІДСОТКА СТИСНЕННЯ ЦИФРОВИХ ЗОБРАЖЕНЬ НА ОСНОВІ ЛІНІЙНИХ ФІЛЬТРІВ
 
Creator Приставка, П.О.; Національний авіаційний університет
Рябий, М.О.; Національний авіаційний університет
 
Subject image processing; information technology; liner filters; lossy compression; qualitative assessment
UDC 519.254:004.932(045)
информационная технология; линейные фильтры; обработка изображений; оценка качества; сжатие с потерями
УДК 519.254:004.932(045)
інформаційна технологія; лінійні фільтри; обробка зображень; оцінка якості; стиснення з втратами
УДК 519.254:004.932(045)
 
Description  Proposed information technology increase percentage of lossy image compression. The information technology include invariant transformation procedures in aggregate with noted methods thus can improve the percentage of compression with unnoticeable lowering quality. The rationale for application of new technology is statistically significant results of experimental investigation including those with a group of independent users.
 Предложена информационная технология повышения процента сжатия цифровых изображений с потерями. Рассмотрены процедуры инвариантных преобразований, которые в сочетании с известными методами компрессии позволяют повысить процент сжатия без ощутимых для глаза потерь качества. Приведены статистически значимые результаты экспериментальных исследований, в том числе с привлечением независимых пользователей.
 Запропоновано інформаційну технологію стиснення цифрованих зображень із втратами. Розглянуто методи попередньої обробки зображень. Проведено експериментальні дослідження визначення якості відтворених зображень за допомогою групи незалежних користувачів.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2012-10-19
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/2355
 
Source Proceedings of National Aviation University; Том 52, № 3 (2012); 87-93
Вестник Национального авиационного университета; Том 52, № 3 (2012); 87-93
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 52, № 3 (2012); 87-93
 
Language ru
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).