Запис Детальніше

Спосіб підготовки насіння сої до вилучення олії

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб підготовки насіння сої до вилучення олії
Способ подготовки семян сои к извлечению масла.
Method of soy bean preparing to oil recovery.
 
Creator Носенко, Т. Т.
Носенко, Т. Т.
Nosenko, T.
Носенко, В. Є.
Носенко, В. Е.
Nosenko, V.
 
Subject Насіння сої, м’ятка, мезга, НВЧ-поле, трипсиновий інгібітор, уреаза пресування, соєва олія.
Семена сои, мятка, мезга, СВЧ-поле, трипсиновый ингибитор, уреаза прессование, соєвое масло.
Soy seeds, crashed seeds, pulp, microwave field, tripsin inhibitor, urease, pressing, soy oil.
 
Description Винахід відноситься до олієжирової промисловості і може бути використаний під час переробки соєвих бобів та отримання соєвої олії та соєвої макухи.
Запропонований спосіб полягає в тому, що насіння сої очищується, подрібнюється, зволожується водяною парою до вологості 14-15 %, одержана м’ятка нагрівається в надвисокочастотному полі з частотою генерації 2405-2495 МГц і потужністю 200-250 Вт протягом 10-20 хв, із отриманої мезги вилучають олію шляхом пресування.
Технічний результат пропонуємого способу підготовки насіння сої полягає в тому, що стадія обробки м’ятки в надвисокочастотному полі забезпечує інактивацію таких ферментів як трипсиновий інгібітор і уреаза в одержаній макусі та збільшення виходу пресової олії.
Изобретение относится к масложировой проиышленности и может быть использовано при переработке соевых семян и получения соевого масла и соевого жмыха .
Предложенный способ состоит в том, что семена сои очищаются, измельчаются, увлажняются водяным паром до влажности 14-15 %, полученная мятка нагревается в сверхвысокочастотном поле з частотой генерации 2405-2495 МГц и мощностью 200-250 Вт на протяжении 10-20 мин, из полученной мезги извлекают масло путем прессования.
Технический результат предлагаемого способа подготовки семян сои заключается в том, что стадия обработки мятки в сверхвысокочастотном поле вызывает инактивацию таких ферментов как трипсиновый ингибитор и уреаза в полученном жмыхе и увеличение выхода прессового масла.
The device belong to oil and fat industry and could be used during processing of soy bean and producing of soy oil and soy cake.
Proposed method consists in cleaning, crashing, moistening by water vapor to 14-15 % humidity of soy seeds, crashed seeds are being warmed in microwave field with generation frequency 2405-2495 Mhertz and power 200-250 Wt during 10-20 min, oil are being recovered from treated seeds by pressing.
Technical result of proposed method consists in inactivation of tripsin inhibitor and urease of obtained cake and increasing of press oil input after treatment of crashed seeds in microwave field.
 
Date 2012-06-14T12:08:58Z
2012-06-14T12:08:58Z
2004
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1487
 
Language other
 
Relation ;№68259