Запис Детальніше

Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини
Разработка рациональных технологий пищеконцентратов быстрого приготовления на основе экструдированого сырья
Development of rational technologies food concentrate quick preparation on the base extrusion cheeses
 
Creator Кобилінська, О. В.
Кобылинская, Е. В.
Kobilinska, O.
 
Subject харчоконцентрати швидкого приготування
пищеконцентраты быстрого приготовления
food concentrate quick preparation
крохмаль
клейстеризація
деструкція
відновлення
структура
показники якості
крахмал
клейстеризация
деструкция
восстановление
структура
показатели качества
starch
gelatinization
destruction
reconstruction
structure
quality factors
 
Description Автореферат дисертації. Дисертація присвячена розробленню раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі крохмалемісткої сировини, обробленої методом високотемпературної екструзії. Досліджено основні модифікуючі процеси, які забезпечують підготовленість сировини для використання у продуктах швидкого приготування. Доведено, що оброблення крохмалемісткої сировини ІЧ-випромінюванням суттєво інтенсифікує модифікуючий вплив екструдування. На основі вивчення процесів, що мають місце при взаємодії екструдованих матеріалів з водою, запропонована схема утворення структури продукту при відновленні харчоконцентрату на основі екструдату.
Автореферат диссертации. Диссертация посвящена разработке рациональных технологий пищевых концентратов быстрого приготовления на основе крохмалсодержащего сырья, обработанного методом высокотемпературной экструзии. Исследованы основные модифицирующие процессы, которые обеспечивают подготовленность сырья для использования в продуктах быстрого приготовления. Доказано, что обработка крохмалсодержащего сырья ИК-излучением существенно интенсифицирует влияние модифицирующего экструдирования. На основе изучения процессов, имеющих место при взаимодействии экструдированных материалов с водой, предложенная схема образования структуры продукта при восстановлении пищеконцентрата на основе экструдата.
Аuthor's abstract of dissertation. Thesis is denoted development of rational technologies food concentration quick preparation on the base starch contain cheeses, on-an high temperature extrusion worked by the method. Explored main modifying processes, which ensure a preparedness cheeses for using in products quick preparation. Proved that processing starch contain cheeses IR-radiating greatly intensification a modify action extrusion. On the base of studying the processes, which exist at the interaction of extrusion material with water, offered scheme of forming a product structure when recovering food concentrate on the base of extrudated.
 
Date 2012-06-28T14:09:14Z
2012-06-28T14:09:14Z
2000
 
Identifier Кобилінська, О. В. Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.01 / О. В. Кобилінська ; УДУХТ. - К., 2000. - 17 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1950
 
Language uk_UK