Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини
Разработка рациональных технологий пищеконцентратов быстрого приготовления на основе экструдированого сырья Development of rational technologies food concentrate quick preparation on the base extrusion cheeses |
|
Creator |
Кобилінська, О. В.
Кобылинская, Е. В. Kobilinska, O. |
|
Subject |
харчоконцентрати швидкого приготування
пищеконцентраты быстрого приготовления food concentrate quick preparation крохмаль клейстеризація деструкція відновлення структура показники якості крахмал клейстеризация деструкция восстановление структура показатели качества starch gelatinization destruction reconstruction structure quality factors |
|
Description |
Автореферат дисертації. Дисертація присвячена розробленню раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі крохмалемісткої сировини, обробленої методом високотемпературної екструзії. Досліджено основні модифікуючі процеси, які забезпечують підготовленість сировини для використання у продуктах швидкого приготування. Доведено, що оброблення крохмалемісткої сировини ІЧ-випромінюванням суттєво інтенсифікує модифікуючий вплив екструдування. На основі вивчення процесів, що мають місце при взаємодії екструдованих матеріалів з водою, запропонована схема утворення структури продукту при відновленні харчоконцентрату на основі екструдату.
Автореферат диссертации. Диссертация посвящена разработке рациональных технологий пищевых концентратов быстрого приготовления на основе крохмалсодержащего сырья, обработанного методом высокотемпературной экструзии. Исследованы основные модифицирующие процессы, которые обеспечивают подготовленность сырья для использования в продуктах быстрого приготовления. Доказано, что обработка крохмалсодержащего сырья ИК-излучением существенно интенсифицирует влияние модифицирующего экструдирования. На основе изучения процессов, имеющих место при взаимодействии экструдированных материалов с водой, предложенная схема образования структуры продукта при восстановлении пищеконцентрата на основе экструдата. Аuthor's abstract of dissertation. Thesis is denoted development of rational technologies food concentration quick preparation on the base starch contain cheeses, on-an high temperature extrusion worked by the method. Explored main modifying processes, which ensure a preparedness cheeses for using in products quick preparation. Proved that processing starch contain cheeses IR-radiating greatly intensification a modify action extrusion. On the base of studying the processes, which exist at the interaction of extrusion material with water, offered scheme of forming a product structure when recovering food concentrate on the base of extrudated. |
|
Date |
2012-06-28T14:09:14Z
2012-06-28T14:09:14Z 2000 |
|
Identifier |
Кобилінська, О. В. Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.01 / О. В. Кобилінська ; УДУХТ. - К., 2000. - 17 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1950 |
|
Language |
uk_UK
|
|