Запис Детальніше

ФУНКЦІОНАЛЬНІ ГРУПИ а -L-РАМНОЗИДАЗИ CRYPTOCOCCUS ALBIDUS

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ФУНКЦІОНАЛЬНІ ГРУПИ а -L-РАМНОЗИДАЗИ CRYPTOCOCCUS ALBIDUS
 
Creator Гудзенко, О.В.; Інститут мікробіології і вірусології ім .Д. К. Заболотного НАН України, Київ
 
Subject

УДК 577.152.32
 
Description  Останнім часом ферменти мікробного походження набувають все більшого значення в різних областях промисловості: харчовій, фармацевтичній та хімічній. Особливий інтерес у дослідників викликають глікозидази, ферменти класу гідролаз (О-глікозид-гідролази), які здатні каталізувати гідроліз О-глікозидних зв'язків у глікозидах, оліго-, полісахаридах, гліколіпідах та інших глікокон'югатах. Одним з таких ензимів є а-Ь-рамнозидаза (a-L-рамнозид-рамногідролаза - К.Ф. 3.2.1.40), яка гідролітично відщеплює кінцеві невідновлені а-1,2, а-1,4 і а-1,6 зв'язані залишки L-рамнози в природних продуктах, таких як нарингін, рутин, кверцитрин, гесперидин та інших рамнозовмістних глікозидах. Здатність продукувати а-Ь-рамнозидази зустрічається серед мікроорганізмів різних таксономічних груп - бактерій, мікроміцетів, але відомий лише один дріжджовий продуцент цього ензиму - Pichia angusta Х349. На відміну від більшості а -Ь-рамнозидаз ензим, який синтезує даний штам дріжджів, є внутрішньоклітинним, тому для його виділення необхідно руйнування клітини.
 
Publisher Національний авіаційний університет
 
Contributor
 
Date 2012-10-24
 
Type



 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/Fly/article/view/2421
 
Source ПОЛІТ. СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ НАУКИ; 2012; 164
 
Language uk