Запис Детальніше

Дослідження процесу контактної мембранної дистиляції в процесі виробництва лактози

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження процесу контактної мембранної дистиляції в процесі виробництва лактози
Исследование процесса контактной мембранной дистилляции в процессе производства лактозы
Investigation of the process contact membrane distillation in the production of lactose
 
Creator Змієвський, Ю. Г.
Змиевский, Ю. Г.
Zmievskiy, Yu.
Мирончук, В. Г.
Мирончук, В. Г.
Mironchuk, V.
Кучерук, Д. Д.
Кучерук, Д. Д.
Kucheruk, D.
 
Subject мембранна дистиля
мембранная дистилляция
contact membrane distillation
молочна сироваткація
молочная сыворотка
whey
 
Description Представлені результати досліджень розділення молочної сироватки контактною мембранною дистиляцією (КМД) з метою отримання концентрованих розчинів лактози. Експериментально встановлено вплив розташування мембран відносно поля гравітаційних сил, визначено, за яких надлишкових гідравлічних тисків процес КМД припиняється при застосуванні мембран марки МФФК-3 («Владіпор», Росія), розраховано коефіцієнт корисної дії для процесу КМД при концентруванні лактози. Отримано залежності питомої продуктивності мембран МФФК-3 в межах вмісту сухих речовин від 5 до 58 %. Представлены результаты исследований разделения молочной сыворотки контактной мембранной дистилляцией (КМД) с целью получения концентрированных растворов лактозы. Экспериментально установлено влияние расположения мембран относительно поля гравитационных сил, определено, при каких избыточных гидравлических давлениях процесс КМД останавливается при использовании мембран марки МФФК-3 («Владипор», Россия), рассчитано коэффициент полезного действия для процесса КМД при концентрировании лактозы. Получены зависимости удельной производительности мембран МФФК-3 в диапазоне сухих веществ от 5 до 58%. The results of studies of separation of whey direct contact membrane distillation (DCMD) to obtain concentrated solutions of lactose. Experimentally, the influence of the location of the membranes relative to the field of gravitational forces, it is defined under any excess hydraulic pressure DCMD process stops when using membranes brand MFFK-3 ("Vladipor, Russia), calculated efficiency for the process of concentration of lactose in the DCMD. The obtained dependencies of the mass flux of membranes MFFK-3 in the range of dry matter from 5 to 58 %.
 
Date 2012-11-09T09:41:31Z
2012-11-09T09:41:31Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Змієвський, Ю. Г. Дослідження процесу контактної мембранної дистиляції в процесі виробництва лактози / Ю. Г. Змієвський, В. Г. Мирончук, Д. Д. Кучерук // Харчова промисловість. - 2011. – № 10. - С. 291-296.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3590
 
Language other