Запис Детальніше

Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів
Исследование способов очистки полупродуктов сахарного производства с целью получения инвертного сиропа
Study ways to clean intermediates of sugar production for syrup
 
Creator Ничик, О. В.
Ничик, О. В.
Nychyk, O.
Штангеева, Н. И.
Штангеєва, Н. І.
Shtangeeva, N.
Носенко, В. Е.
Носенко, В. Є.
Nosenko, V.
 
Subject інвертний сироп
инвертный сироп
syrup
цукровмісний розчин
гідроліз
очищення
Полвак
сахаросодержащих раствор
гидролиз
очистка
Полвак
sugar-solution
hydrolysis
purification
Polvak
 
Description Робота присвячена розробці способів отримання рідкого інвертного сиропу з цукровмісних продуктів за допомогою кислотного та ферментативного гідролізу. В такому сиропі містяться вуглеводи, амінокислоти, мінеральні речовини та вітаміни. Основою для одержання сиропу є розчини жовтого цукру, які перед інверсією необхідно очистити від барвних речовин, речовин колоїдної дисперсності та солей кальцію, які погіршують якість готової продукції. Досліджено різні способи очищення – за допомогою моноамонійфосфату, коагулянту «Полвак» різних модифікацій та сульфату цинку.
Работа посвящена разработке способов получения жидкого инвертного сиропа с сахаросодержащих продуктов с помощью кислотного и ферментативного гидролиза. В таком сиропе содержатся углеводы, аминокислоты, минеральные вещества и витамины. Основой для получения сиропа были растворы желтого сахара, которые перед инверсией необходимо очистить от красящих веществ, веществ коллоидной дисперсности и солей кальция, которые ухудшают качество готовой продукции. Исследованы различные способы очистки - с помощью моноаммонийфосфата, коагулянта «Полвак» различных модификаций и сульфата цинка.
The work is devoted to the production of liquid invert syrup of sugar products using acid and enzymatic hydrolysis. In this syrup contains carbohydrates, amino acids, minerals and vitamins. The basis for obtaining solutions yellow syrup is sugar that before inversion must be cleaned of coloring substances, substances colloidal dispersion and calcium salts that degrade the quality of the finished product. Different cleaning methods - using monoammonium, coagulant "POLVAK" various modifications and zinc sulfate.
 
Date 2012-11-09T10:07:57Z
2012-11-09T10:07:57Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Ничик, О. В. Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів / О. В. Ничик, Н. І. Штангеєва, В. Є. Носенко // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10. - С. 19.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3592
 
Language other