Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів
Исследование способов очистки полупродуктов сахарного производства с целью получения инвертного сиропа Study ways to clean intermediates of sugar production for syrup |
|
Creator |
Ничик, О. В.
Ничик, О. В. Nychyk, O. Штангеева, Н. И. Штангеєва, Н. І. Shtangeeva, N. Носенко, В. Е. Носенко, В. Є. Nosenko, V. |
|
Subject |
інвертний сироп
инвертный сироп syrup цукровмісний розчин гідроліз очищення Полвак сахаросодержащих раствор гидролиз очистка Полвак sugar-solution hydrolysis purification Polvak |
|
Description |
Робота присвячена розробці способів отримання рідкого інвертного сиропу з цукровмісних продуктів за допомогою кислотного та ферментативного гідролізу. В такому сиропі містяться вуглеводи, амінокислоти, мінеральні речовини та вітаміни. Основою для одержання сиропу є розчини жовтого цукру, які перед інверсією необхідно очистити від барвних речовин, речовин колоїдної дисперсності та солей кальцію, які погіршують якість готової продукції. Досліджено різні способи очищення – за допомогою моноамонійфосфату, коагулянту «Полвак» різних модифікацій та сульфату цинку.
Работа посвящена разработке способов получения жидкого инвертного сиропа с сахаросодержащих продуктов с помощью кислотного и ферментативного гидролиза. В таком сиропе содержатся углеводы, аминокислоты, минеральные вещества и витамины. Основой для получения сиропа были растворы желтого сахара, которые перед инверсией необходимо очистить от красящих веществ, веществ коллоидной дисперсности и солей кальция, которые ухудшают качество готовой продукции. Исследованы различные способы очистки - с помощью моноаммонийфосфата, коагулянта «Полвак» различных модификаций и сульфата цинка. The work is devoted to the production of liquid invert syrup of sugar products using acid and enzymatic hydrolysis. In this syrup contains carbohydrates, amino acids, minerals and vitamins. The basis for obtaining solutions yellow syrup is sugar that before inversion must be cleaned of coloring substances, substances colloidal dispersion and calcium salts that degrade the quality of the finished product. Different cleaning methods - using monoammonium, coagulant "POLVAK" various modifications and zinc sulfate. |
|
Date |
2012-11-09T10:07:57Z
2012-11-09T10:07:57Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ничик, О. В. Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів / О. В. Ничик, Н. І. Штангеєва, В. Є. Носенко // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10. - С. 19.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3592 |
|
Language |
other
|
|