Запис Детальніше

Сиркові пасти із зерновими інгредієнтами

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Сиркові пасти із зерновими інгредієнтами
Curds with grain feed ingredients
Творожные пасты с зерновыми ингредиентами
 
Creator Онопрійчук, О. О.
Оноприйчук, Е. А.
Onopriychuk, O.
Грек, О. В.
Грек, Е. В.
Grek, O.
 
Subject пасти сиркові
пасты сырковые
curd pastes
зернові інгредієнти
зерновые ингредиенты
grain-growing ingredients
амінокислотний склад
аминокислотный состав
amino acid composition
біологічна цінність
биологическая ценность
biological value
коефіцієнт різниці амінокислотного скора
коэффициент разницы аминокислотного скорая
amino acid score
атакується білків in vitro
атакуется белков in vitro
protein attachment in vitro
 
Description Визначено амінокислотний склад паст сиркових із зерновими інгредієнтами і збалансованість амінокислотного складу білків. Введення зернових інгредієнтів в певній кількості в молочну основу дозволяє замінити частину білка тваринного походження рослинним, не погіршуючи при цьому якість готових продуктів. Розроблені сиркові пасти із зерновими інгредієнтами мають підвищену біологічну цінність у порівнянні з традиційними, володіють дієтичними і профілактичними властивостями за рахунок харчових волокон, макро- і мікроелементів, розширюють асортимент продуктів на молочно-білковій основі. Определенно аминокислотный состав паст сырковых с зерновыми ингредиентами и сбалансированность аминокислотного состава белков. Введение зерновых ингредиентов в определенном количестве в молочную основу позволяет заменить часть белка животного происхождения растительным, не ухудшая при этом качество готовых продуктов. Разработаны сырковые пасты с зерновыми ингредиентами имеют повышенную биологическую ценность в сравнении с традиционными, владеют диетическими и профилактическими свойствами за счет пищевых волокон, макро- и микроэлементов, расширяют ассортимент продуктов на молочно-белковой основе.Amino acid composition of curd pastes with grain-growing ingredients and equilibrium of amino acid composition of proteins are determined. Herewith, the properties of Amino acid composition of animal and vegetable proteins and degree of assimilation after digestion were considered. Amino acid composition was determined by ion exchange chromatography on an automatic analyzer of amino acids Т 339, of "Mikrotehna" (Czech Republic). To assess the degree of protein was determined an amino acid score – the average of excess of amino acid score of essential amino acids compared with the limiting amino score. There was estimated the level of the mutually balanced essential and nonessential amino acids protein product. The correlative dependence between the biological value of protein and its amino acid composition was determined by studying protein attachment in vitro with complex of proteolytic enzymes - pepsin and trypsin.
So, introduction the certain amount of grain-growing ingredients into milk basis allows to replace part of animal origin albumen with vegetable, not worsening quality of the prepared foods. The worked out curd pastes with grain-growing ingredients have an enhance able biological value as compared to traditional, possess dietary and prophylactic properties due to food fibers, macro- and micro elements, extend the assortment of foods on milk-albuminous basis.
 
Date 2012-11-12T11:02:19Z
2012-11-12T11:02:19Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Онопрійчук, О. О. Сиркові пасти із зерновими інгредієнтами / О. О. Онопрійчук, О. В. Грек // Продовольча індустрія АПК. - 2012. - № 4. – С. 35-38.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3620
 
Language uk_UK