Запис Детальніше

Резание многослойных продуктов в пищевой промышленности

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Резание многослойных продуктов в пищевой промышленности
Різання багатошарових продуктів у харчовій промисловості
Multilayers products cutting in food industry
 
Creator Гуць, В. С.
Гуць, В. С.
Guts, V.
Губеня, О. О.
Губеня, А. А.
Hubenia, O.
Метльов, С. Г.
Метлев, С. Г.
Metlov, S.
 
Subject різання харчових продуктів
резки пищевых продуктов
cutting food
математичне моделювання різання
математическое моделирование резки
cutting mathematical modeling
 
Description У харчовій промисловості більшість харчових продуктів, а також деякі пакувальні матеріали багатошарові або мають включення, які відрізняються структурно-механічними властивостями від основного об'єму продукту. Особливість їх різання – збільшення сили опору рухів леза при його наближенні до вкраплення або певного прошарку. Розроблено методику дослідження різання, проведено моделювання рухів леза в багатошарових продуктах, приведені математичні моделі. Отримано ряд математичних моделей різання у вигляді диференціальних рівнянь другого порядку, які дозволяють визначити силу різання і швидкість леза в продукті. Наведено рекомендації вибору режимів руху різального інструменту, його орієнтації щодо шарів продукту.
В пищевой промышленности большинство пищевых продуктов, а также некоторые упа-ковочные материалы многослойные или имеют вкрапления, которые отличаются структурно-механическими свойствами от основного объема продукта. Особенность их реза¬ния — увеличение силы сопротивления движений лезвия при его приближении к вкраплению или определенному слою. Разработана методика исследования резки, проведено моделирование движений лезвия в многослойных продуктах, приведены математические модели. Получен ряд математических моделей резания в виде дифференциальных уравнений второ¬го порядка, которые позволяют определить силу резания и скорость лезвия в продукте. Приведены рекомендации выбора режимов движения резального инструмента, его ориентации относительно слоев продукта.
In the food industry most food products and some packaging materials are laminated, or have inclusions that are different structural and mechanical properties of the main volume product. Feature cutting such products — increase efforts at resistance movement blade to approaching blotches or a layer. A technique for examining cutting blades made of modeling movements in multilayer products presented mathematical models. In the results obtained a number of mathematical models of cutting in the form of second order differential equations that allow to determine the cutting force and speed of the blade in the product. Provides recommendations for cutting tool modes of motion, its orientation relative to the product layers.
 
Date 2012-11-20T10:05:04Z
2012-11-20T10:05:04Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Гуць, В. С. Резание многослойных продуктов в пищевой промышленности / B. С. Гуцъ, А. А. Губеня, C. Г. Метлев // Пищевая промышленность: наука и технологии. - 2012. - № 1 (15). - С. 35-44.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3740
 
Language other