Запис Детальніше

Процеси і апарати харчових виробництв

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Процеси і апарати харчових виробництв
Процессы и аппараты пищевых производств
Processes and apparatus of food productions
 
Creator Марценюк, О. С.
Мельник, Л. М.
Марценюк, А. С.
Мельник, Л. Н.
Martsenyuk, O.
Melnik, L.
 
Subject масообмінні процеси
процеси і апарати харчових виробництв
основи гідравліки
механічні процеси
гідромеханічні процеси
теплові процеси
массообменные процессы
процессы и аппараты пищевых производств
основы гидравлики
механические процессы
гидромеханические процессы
тепловые процессы
mass-transfer processes
processes and apparatus of food productions
basis of hydraulics
mechanical processes
hydromechanical processes
heat processes
 
Description В узагальненій і доступній для початкового сприйняття формі ви¬кладено основи технічної гідравліки. Розглянуто механічні, гідромеханічні, теплові та масообмінні процеси харчових виробництв. Наведено основи теорії та методи розрахунків визначальних параметрів, розмірів і продук¬тивності типових процесів та апаратів на підставі рівнянь балансу теплоти, маси і діючих сил. Описано конструкції апаратів основних типів з корот¬ким аналізом їхніх особливостей, недоліків, переваг та способів удоскона¬лення. Висвітлено загальні положення культивування мікроорганізмів як важливого технологічного процесу, в якому питання гідродинаміки, тепло- та масообміну органічно поєднуються із закономірностями життєдіяль¬ності мікроорганізмів.
Для студентів І—ІІ рівнів акредитації вищих навчальних закладів. Може бути корисний для студентів ІІІ і ІV рівнів акредитації вищих навчальних закладів з напрямів економіки, менеджменту, громадського харчування, автоматизації і комп’ютеризації та для підвищення кваліфі¬кації інженерно-технічних працівників харчової промисловості.
В обобщенной и доступной для начального восприятия форме изложены основы технической гидравлики. Рассмотрены механические, гидромеханические, тепловые и масообменные процессы пищевых производств. Приведены основы теории и методы расчетов определяющих параметров, размеров и производительности типичных процессов и аппаратов на основании уравнений баланса теплоты, массы и действующих сил. Описаны конструкции аппаратов основных типов с коротким анализом их особенностей, недостатков, преимуществ и способов усовершенствования. Отражены общие положения культивирования микроорганизмов как важного технологического процесса, в котором вопрос гидродинамики, тепло- и массообмена органически совмещаются с закономерностями жизнедеятельности микроорганизмов.
Для студентов I-II уровней аккредитации высших учебных заведений. Может быть полезным для студентов ІІІ и ІV уровней аккредитации высших учебных заведений из направлений экономики, менеджмента, общественного питания, автоматизации и компьютеризации и для повышения квалификации инженерно-технических работников пищевой промышленности.
Bases of technical hydraulics are expounded in the form generalized and accessible for initial perception. The mechanical, hydromechanical, thermal and mass-transfer processes of food productions are considered. Bases of theory and methods of calculations of determining parameters, sizes and productivity of typical processes and apparatus are resulted on the basis of equalizations of balance of warmth, mass and operating forces. The constructions of basic types apparatus are described with the short analysis of their features, failings, advantages and methods of improvement. The generals setting of microorganisms cultivation are reflected as an important technological process which a question of hydrodynamics, teplo- and mass-transfer is organically combined with objective laws of vital functions of microorganisms.
For the students of I-II of levels of accreditation of higher educational establishments. It can be useful to the students ІІІ and ІV levels of accreditation of higher educational establishments from directions of economy, management, public food consumption, automation and computerization and for the professional development of engineer of food industry
 
Date 2012-11-26T10:06:02Z
2012-11-26T10:06:02Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Марценюк, О. С. Процеси і апарати харчових виробництв : підручник / О. С. Марценюк, Л. М. Мельник ; НУХТ. – К. : НУХТ, 2011. – 407 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3863
 
Language other