Запис Детальніше

Содержание и физико-химические свойства некоторых некрахмальных полисахаридов ржи

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Содержание и физико-химические свойства некоторых некрахмальных полисахаридов ржи
Вміст і фізико-хімічні властивості деяких некрохмальних поліцукрів жита
Content and physicochemical properties of non-starch polysaccharides some rye
 
Creator Кошова, В. М.
Кошевая, В. Н.
Koshova, V.
Ємельянова, Н. О.
Емельянова, Н. А.
Yemelyanova, N.
Салманова, Л. С.
Салманова, Л. С.
Salmanova, L.
Мальцев, П. М.
Мальцев, П. М.
Malcev, P.
 
Subject рожь
жито
rye
гумми-вещества
гемицеллюлоза
пентозаны
гумі-речовини
геміцелюлоза
пентозани
gum substances
hemicellulose
pentosans
 
Description Из шести сортов ржи выделены гумми-вещества и гемицеллюлозы. Установлено, что содержание гумми-веществ в анализируемых сортах колеблется от 4,4 до 7,4%, а гемицеллюлоз - от 8,4 до 14,4%; суммарное же содержание этих веществ составляет 14,4-19% от сухого вещества. Определена относительная вязкость 0,5%-ных растворов этих веществ: в зависимости от сорта ржи у гумми-веществ она составляет 1,65402,149, а у гемицеллюлоз - 1,846-2,728. Методом бумажной хроматографии показано, что при кислотном гидролизе как гемицеллюлоза, так и гумми-вещества ржи дают глюкозу, арабинозу и ксилолу. Однако гумми-вещества отличаются более высоким содержанием глюкозы (36-70%), а гемицеллюлоза - пентоз (68-89%).
З шести сортів жита виділені гумі-речовини і геміцелюлози. Встановлено, що вміст гумі-речовин в аналізованих сортах коливається від 4,4 до 7,4%, а гемицеллюлоз - від 8,4 до 14,4%; сумарне ж вміст цих речовин становить 14,4-19% від сухої речовини. Визначена відносна в'язкість 0,5%-них розчинів цих речовин: в залежності від сорту жита у гумі-речовин вона становить 1,65402,149, а у гемицеллюлоз - 1,846-2,728. Методом паперової хроматографії показано, що при кислотному гідролізі як геміцелюлоза, так і гумі-речовини жита дають глюкозу, арабинозу і ксилозу. Однак гумі-речовини відрізняються більш високим вмістом глюкози (36-70%), а геміцелюлоза - пентоз (68-89%).
Of the six varieties of rye isolated gum substances and hemicellulose. Found that the content of gum substances analyzed grades ranging from 4.4 to 7.4%, and hemicellulose - from 8.4 to 14.4%, as the total amount of these substances is 14,4-19% of dry matter. Determine the relative viscosity 0.5% solutions of these substances, depending on the type of rye from gum 1,65402,149 substances it is, while hemicellulose - 1,846-2,728. By paper chromatography showed that the acid hydrolysis of both hemicellulose and gum substance rye yield glucose, arabinose and xylose. Вut gum substances have higher glucose (36-70%) and hemicellulose - pentoses (68-89%).
 
Date 2012-11-27T08:28:28Z
2012-11-27T08:28:28Z
1978
 
Type Article
 
Identifier Кошова, В. М. Содержание и физико-химические свойства некоторых некрахмальных полисахаридов ржи / В. М. Кошова, Н. О. Ємельянова, Л. С. Салманова, П. М. Мальцев // Академия наук СССР. - 1978. - Том XIV Выпуск 5.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3868
 
Language other