Запис Детальніше

Дослідження впливу харчування на розвиток хвороб системи кровообігу

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження впливу харчування на розвиток хвороб системи кровообігу
Исследование влияния питания на развитие болезней системы кровообращения
Research of influence of feed on development of illnesses of system of circulation of blood
 
Creator Зарицька, М. В.
Семенова, О. І.
Бублієнко, Н. О.
Ткаченко, Т. Л.
Котинський, А. В.
Зарицкая, М. В.
Семенова, Е. И.
Ткаченко, Т. Л.
Бублиенко, Н. А.
Котинський, А. В.
Zarickaya, M.
Semenova, O.
Tkachenko, T.
Bublienko, N.
Kotynskyy, A.
 
Subject омега-3 поліненасичені жирні кислоти, раціональне харчування, серцево-судинні захворювання, артеріальна гіпертензія, ішемічна хвороба серця.
омега-3 полиненасыщенные жирне кислоты, рациональное питание, сердечно-сосудистые заболевания, артериальная гипертензия, ишемическая болезнь сердца.
Omega-3 fat acids, Balanced diet, Cardiovascular diseases, Arterial hypertensia, Ischemic heart trouble.
 
Description Проаналізовано залежність розвитку захворювань від збалансованого раціонального харчування. Встановлено, що виникнення певних захворювань зумовлюють надмірне споживання жирів, насичених жирів, холестерину, рафінованого цукру, солі, алкоголю та недостатнє споживання поліненасичених жирів, складних вуглеводів і клітковини, вітамінів та мінералів. Проаналізована роль цис- та транс-ізомерів жирних кислот в раціоні харчування людини, а також можливий розвиток серцево-судинних захворювань в разі незбалансованого харчування.
Проанализирована зависимость развития заболеваний от сбалансированного рационального питания. Установлено, что возникновение определенных заболеваний предопределяют избыточное потребление жиров, насыщенных жиров, холестерина, рафинированного сахара, соли, алкоголя, и недостаточное потребление полиненасичених жиров, сложных углеводов и клетчатки, витаминов и минералов. Проанализированна роль цис- и транс-изомеров жирных кислот в рационе питания человека, а также возможное развитие сердечно-сосудистых заболеваний в случае несбалансированного питания.
The dependence of disease development on balanced nutrition. It is established that the occurrence of certain diseases cause excessive consumption of fat, saturated fat, cholesterol, refined sugar, salt, alcohol, and insufficient intake of polyunsaturated fats, complex carbohydrates and fiber, vitamins and minerals. The influence on the progression of coronary heart disease and atherosclerosis. Defines the value of the influence of omega-3 polyunsaturated fatty acids in the provision of metabolic processes. The value of cis-and trans-fatty acids in the human diet: the lack of polyunsaturated fatty acids, cis-configuration, a number of disorders, including growth retardation, dermatitis, diseases of the parenchymal organs, an excess of trans fatty acids significantly increase blood levels of lipoprotein low density, which is a cause of atherosclerotic plaques in blood vessels, besides increasing the risk of Alzheimer's disease, cancer and diabetes. It is established that compliance with dietary treatment has a positive effect on lipid metabolism and reduce the development of hypertension, and weight loss reduces blood pressure, which causes a decrease in the risk of diseases of the circulatory system.
 
Publisher Наукові праці НУХТ, , 2012
 
Date 2012-11-28T09:37:47Z
2012-11-28T09:37:47Z
2012
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3892
 
Language other
 
Relation № 45;