Дослідження процесів теплової обробки сирокопчених ковбас в потоці при пульсуючій подачі робочої суміші
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження процесів теплової обробки сирокопчених ковбас в потоці при пульсуючій подачі робочої суміші
Исследование процессов тепловой обработки сырокопченых колбас в потоке при пульсирующей подачи рабочей смеси Investigation of smoked sausage drying process in heat carrler flux with pulse supply of working medium |
|
Creator |
Бабанов, І. Г.
Бабанов, И. Г. Babanov, I. |
|
Subject |
сирокопчені ковбасні вироби
сырокопченые колбасные изделия smoke-dried димо-повітряна суміш пульсуюча подача копчення сушіння дымо-воздушная смесь пульсирующая подача копчения сушка air-flue mixture dosed supply hot smoking chamber drying |
|
Description |
Наведені результати експериментальних досліджень полів швидкості і температури в термокамері з пульсуючою подачею теплоносія для обробки сирокопчених ковбасних виробів. На основі аналізу отриманих даних встановлена найбільш ефективна форма подачі димо-повітряної суміші. Показана перспективність локального підходу для розробки заходів по підвищенню ефективності технологічного процесу. Відомо, що використовувана в апаратах теплової обробки ковбас робоча суміш являє собою гетерогенну бінарну систему. Процеси теплообміну супроводжуються конденсацією пари з вологого повітря на поверхні виробів або випаровуванням рідини. Однак наявність потоку робочої суміші впливає на характер протікання суміші в граничному шарі, т. е. на інтенсивність процесів тепло- і масо переносу, таким чином, що превалюючим є конвективний теплообмін для даного типу течії. Приведены результаты экспериментальных исследований полей скорости и температуры в термокамере с пульсирующей подачей теплоносителя для обработки сырокопченых колбасных изделий. На основе анализа полученных данных установлена наиболее эффективная форма подачи дымо-воздушной смеси. Показана перспективность локального подхода для разработки мероприятий по повышению эффективности технологического процесса. Известно, что используемая в аппаратах тепловой обработки колбас рабочая смесь представляет собой гетерогенную бинарную систему. Процессы теплообмена сопровождаются конденсацией пара из влажного воздуха на поверхности изделий или испарением жидкости. Однако наличие потока рабочей смеси влияет на характер протекания смеси в пограничном слое, т. е. на интенсивность процессов тепло-и массопереноса, таким образом, что превалирующим является конвективный теплообмен для данного типа течения. The prospective increase in production of smoked sausages necessitates the improvement of eguipment and sausage heat treatment methods (smoking and drying) in order to preserve the high guality and reduce losses of product. The analysis and generaligation if literary data, current practice in several enterprises of the industry, check of the conventional technigue used for heat treatment of smoked sausages have shown that the desired process parameters are not appropriately maintained. This results in end-products of inferior guality. |
|
Date |
2012-11-30T09:56:34Z
2012-11-30T09:56:34Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Бабанов, І. Г. Дослідження повітрярозподілення в тунельних камерах теплової обробки ковбасних виробів / І. Г. Бабанов // Наукові праці НУХТ. - 2012. - №43. - С. 44-47.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3929 |
|
Language |
other
|
|