Запис Детальніше

Дослідження процесів теплової обробки сирокопчених ковбас в потоці при пульсуючій подачі робочої суміші

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження процесів теплової обробки сирокопчених ковбас в потоці при пульсуючій подачі робочої суміші
Исследование процессов тепловой обработки сырокопченых колбас в потоке при пульсирующей подачи рабочей смеси
Investigation of smoked sausage drying process in heat carrler flux with pulse supply of working medium
 
Creator Бабанов, І. Г.
Бабанов, И. Г.
Babanov, I.
 
Subject сирокопчені ковбасні вироби
сырокопченые колбасные изделия
smoke-dried
димо-повітряна суміш
пульсуюча подача
копчення
сушіння
дымо-воздушная смесь
пульсирующая подача
копчения
сушка
air-flue mixture
dosed supply
hot smoking
chamber drying
 
Description Наведені результати експериментальних досліджень полів швидкості і температури в термокамері з пульсуючою подачею теплоносія для обробки сирокопчених ковбасних виробів. На основі аналізу отриманих даних встановлена найбільш ефективна форма подачі димо-повітряної суміші. Показана перспективність локального підходу для розробки заходів по підвищенню ефективності технологічного процесу.
Відомо, що використовувана в апаратах теплової обробки ковбас робоча суміш являє собою гетерогенну бінарну систему. Процеси теплообміну супроводжуються конденсацією пари з вологого повітря на поверхні виробів або випаровуванням рідини. Однак наявність потоку робочої суміші впливає на характер протікання суміші в граничному шарі, т. е. на інтенсивність процесів тепло- і масо переносу, таким чином, що превалюючим є конвективний теплообмін для даного типу течії.
Приведены результаты экспериментальных исследований полей скорости и температуры в термокамере с пульсирующей подачей теплоносителя для обработки сырокопченых колбасных изделий. На основе анализа полученных данных установлена наиболее эффективная форма подачи дымо-воздушной смеси. Показана перспективность локального подхода для разработки мероприятий по повышению эффективности технологического процесса.
Известно, что используемая в аппаратах тепловой обработки колбас рабочая смесь представляет собой гетерогенную бинарную систему. Процессы теплообмена сопровождаются конденсацией пара из влажного воздуха на поверхности изделий или испарением жидкости. Однако наличие потока рабочей смеси влияет на характер протекания смеси в пограничном слое, т. е. на интенсивность процессов тепло-и массопереноса, таким образом, что превалирующим является конвективный теплообмен для данного типа течения.
The prospective increase in production of smoked sausages necessitates the improvement of eguipment and sausage heat treatment methods (smoking and drying) in order to preserve the high guality and reduce losses of product.
The analysis and generaligation if literary data, current practice in several enterprises of the industry, check of the conventional technigue used for heat treatment of smoked sausages have shown that the desired process parameters are not appropriately maintained. This results in end-products of inferior guality.
 
Date 2012-11-30T09:56:34Z
2012-11-30T09:56:34Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Бабанов, І. Г. Дослідження повітрярозподілення в тунельних камерах теплової обробки ковбасних виробів / І. Г. Бабанов // Наукові праці НУХТ. - 2012. - №43. - С. 44-47.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3929
 
Language other