Запис Детальніше

Розробка технологічних режимів одержання екстракту з пряно-ароматичної рослинної сировини

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технологічних режимів одержання екстракту з пряно-ароматичної рослинної сировини
Разработка технологических режимов получения экстракта из пряно-ароматического растительного сырья
Development of technological regimes Extract from aromatic plant material
 
Creator Попова, Н. В.
Попова, Н. В.
Popova, N.
Мисюра, Т. Г.
Мисюра, Т. Г.
Misyura, T.
Косоголова, Л. О.
Косоголова, Л. А.
Kosogolova, L.
Зав'ялов, В. Л.
Завьялов, В. Л.
Zavialov, V.
Малежик, І. Ф.
Малежик, И. Ф.
Malezhik, I.
 
Subject екстрагування
екстракт
рослинна сировина
планування експерименту
экстрагирование
extraction
экстракт
extract
растительное сырье
plant stuff
планирование эксперимента
experiment planning
 
Description Досліджувались біохімічні властивості висушеного листя петрушки сорту Врожайна і режимні параметри процесу екстрагування цільових компонентів методом мацерації в умовах лабораторії кафедри процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування НУХТ. На основі отриманого екстракту розроблено напій, основними інгрідієнтами якого е ще яблучний сік, екстракти прянощів (м'яти перцевої, гвоздики та кориці) та водний екстракт стевії як цукрозаміннчк. На цей напій отримано патент України на винахід. Исследовались биохимические свойства высушенных листьев петрушки сорта Урожайная и режимные параметры процесса экстрагирования целевых компонентов методом мацерации в условиях лаборатории кафедры процессов и аппаратов пищевых производств и технологии консервирования НУХТ. На основе полученного экстракта разработан напиток, основными ингридиентами которого является еще яблочный сок, экстракты пряностей (мяты перечной, гвоздики и корицы) и водный экстракт стевии как цукрозаминнчк. На этот напиток получен патент Украины на изобретение.
Investigated the biochemical properties of dried parsley leaves yielding varieties and regime parameters of target components extracted by maceration in a laboratory of processes and devices of food production and preservation of our library technology. Based on the obtained extract developed the drink, the main ingredient of which is still apple juice, spices extracts (peppermint, clove and cinnamon) and aqueous extract of stevia as tsukrozaminnchk. This drink is obtained patent of Ukraine.
 
Date 2012-12-04T07:18:21Z
2012-12-04T07:18:21Z
2006
 
Identifier Розробка технологічних режимів одержання екстракту з пряно-ароматичної рослинної сировини / Н. В. Попова, Т. Г. Мисюра, Л. O. Косоголова, В. Л. Зав'ялов, І. Ф. Малежик // Наукові праці ОНАХТ. - 2006. - № 28, Т. 2.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3980