Запис Детальніше

Йодовмісні екстракти спіруліни

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Йодовмісні екстракти спіруліни
Йодсодержащие экстракты спирулины
Iodine-containing extracts of Spirulina
 
Creator Котинський, А. В.
Салюк, А. І.
Чернухіна, Л. О.
Котинский, А. В.
Салюк, А. И.
Чернухина, Л. О.
Kotynskyy, A.
Salyuk, A.
Chernukhina, L.
 
Subject спіруліни
гліцериди
екстракти
біомаса
біологічно активні речовини
ліпіди
Spirulina platensis
жирні кислоти
йодсодержащие соединения
спирулины
глицериды
экстракты
биомасса
биологически активные вещества
липиды
жирные кислоты
Spirulina platensis
iodine-containing compounds
biomass
biologically active substances
lipids
fatty acids
Spirulina platensis
spirulina
glycerides
extracts
 
Description Йодовмісні екстракти спіруліни, як засвідчують дослідження науковців можна застосовувати в різних галузях харчової промисловості. Встановлено, що синьо-зелена мікроводорость спіруліна містить багатий комплекс необхідних людському організмі компонентів. Пропонується технологія одержання біомаси спіруліни з вмістом йоду до 5.0-5.6 мг в одному грамі. Одержана сировина – концентроване джерело органічно зв’язаного йоду. У процесі досліджень встановлено, що обробка біомаси спіруліни етиловим спиртом призводить до коагуляції білкових молекул.

Йодсодержащие экстракты спирулины, как свидетельствуют исследования ученых можно применять в различных отраслях пищевой промышленности. Установлено, что сине-зеленой микроводоросли спирулина содержит богатый комплекс необходимых человеческом организме компонентов. Предлагается технология получения биомассы спирулины с содержанием йода в 5.0-5.6 мг в одном грамме. Полученная сырье - концентрированный источник органически связанного йода. В процессе исследований установлено, что обработка биомассы спирулины этиловым спиртом приводит к коагуляции белковых молекул.

Iodine-containing extracts of spirulina, as the studies scholars can be used in different sectors of the food industry. Found that blue-green algae Spirulina contains a rich set of necessary components of the human body. The technology of biomass of Spirulina containing 5.0-5.6 mg of iodine per gram. The resulting raw material - a concentrated source of organically bound iodine. During the study found that treatment of Spirulina biomass ethanol leads to coagulation of protein molecules.
 
Date 2012-12-04T10:10:54Z
2012-12-04T10:10:54Z
2004
 
Type Article
 
Identifier Котинський, А. Йодовмісні екстракти спіруліни / А. Котинський, А. Салюк, Л. Чернухіна // Харчова і переробна промисловість. - К., 2004. - № 7 - С. 19-21.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4009
 
Language other