Йодовмісні екстракти спіруліни
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Йодовмісні екстракти спіруліни
Йодсодержащие экстракты спирулины Iodine-containing extracts of Spirulina |
|
Creator |
Котинський, А. В.
Салюк, А. І. Чернухіна, Л. О. Котинский, А. В. Салюк, А. И. Чернухина, Л. О. Kotynskyy, A. Salyuk, A. Chernukhina, L. |
|
Subject |
спіруліни
гліцериди екстракти біомаса біологічно активні речовини ліпіди Spirulina platensis жирні кислоти йодсодержащие соединения спирулины глицериды экстракты биомасса биологически активные вещества липиды жирные кислоты Spirulina platensis iodine-containing compounds biomass biologically active substances lipids fatty acids Spirulina platensis spirulina glycerides extracts |
|
Description |
Йодовмісні екстракти спіруліни, як засвідчують дослідження науковців можна застосовувати в різних галузях харчової промисловості. Встановлено, що синьо-зелена мікроводорость спіруліна містить багатий комплекс необхідних людському організмі компонентів. Пропонується технологія одержання біомаси спіруліни з вмістом йоду до 5.0-5.6 мг в одному грамі. Одержана сировина – концентроване джерело органічно зв’язаного йоду. У процесі досліджень встановлено, що обробка біомаси спіруліни етиловим спиртом призводить до коагуляції білкових молекул. Йодсодержащие экстракты спирулины, как свидетельствуют исследования ученых можно применять в различных отраслях пищевой промышленности. Установлено, что сине-зеленой микроводоросли спирулина содержит богатый комплекс необходимых человеческом организме компонентов. Предлагается технология получения биомассы спирулины с содержанием йода в 5.0-5.6 мг в одном грамме. Полученная сырье - концентрированный источник органически связанного йода. В процессе исследований установлено, что обработка биомассы спирулины этиловым спиртом приводит к коагуляции белковых молекул. Iodine-containing extracts of spirulina, as the studies scholars can be used in different sectors of the food industry. Found that blue-green algae Spirulina contains a rich set of necessary components of the human body. The technology of biomass of Spirulina containing 5.0-5.6 mg of iodine per gram. The resulting raw material - a concentrated source of organically bound iodine. During the study found that treatment of Spirulina biomass ethanol leads to coagulation of protein molecules. |
|
Date |
2012-12-04T10:10:54Z
2012-12-04T10:10:54Z 2004 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Котинський, А. Йодовмісні екстракти спіруліни / А. Котинський, А. Салюк, Л. Чернухіна // Харчова і переробна промисловість. - К., 2004. - № 7 - С. 19-21.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4009 |
|
Language |
other
|
|