Одержання біогазу і кормової біомаси завдяки утилізації стічних вод пивоварного виробництва
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Одержання біогазу і кормової біомаси завдяки утилізації стічних вод пивоварного виробництва
Получение биогаза и кормовой биомассы благодаря утилизации сточных вод пивоваренного производства Obtaining biogas and biomass feed by disposal of sewage brewing industry |
|
Creator |
Нікітін, Г. О.
Салюк, А. І. Малюжко, О. В. Никитин, Г. А. Салюк, А. И. Малюжко, О. В. Nikitin, G. Salyuk, A. Malyuzhko, O. |
|
Subject |
стічні води
кормова біомаса біогаз утилізація пивоварне виробництво метод аеробно-анаеробної ферментації сточные воды утилизация кормовая биомасса биогаз пивоваренное производство метод аэробно-анаэробной ферментации wastewater recycling food biomass biogas brewing industry aerobic-anaerobic method of fermentation |
|
Description |
Стічні води пивоварного виробництва містять розбавлені розчини цукрів, білків, неорганічних солей, в них також знаходяться частки землі та зерна. Як спосіб утилізації стічних вод пропонується використовувати метод анаеробно-аеробної ферментації. При використанні цього методу значення ХСК стічних вод зменшується на 65% при анаеробному зброджуванні та майже на 25% при аеробній ферментації, що сумарно становить біля 90%. Сточные воды пивоваренного производства включают разбавленные растворы сахаров, белков, неорганических солей, в них также находятся частицы земли и зерна. Как способ утилизации сточных вод предлагается использовать метод анаэробно-аэробной ферментации. При использовании этого метода значение ХПК сточных вод уменьшается на 65% при анаэробном сбраживании и почти на 25% при аэробной ферментации, суммарно составляет около 90%. Wastewater brewing industry containing dilute solutions of sugars, proteins, inorganic salts, they are also the share of land and grains. As a way of recycling waste water is proposed to use the method of anaerobic-aerobic fermentation. Using this method, the value of COD of wastewater is reduced by 65% for anaerobic digestion and almost 25% in aerobic fermentation, the total is about 90%. |
|
Date |
2012-12-04T12:09:58Z
2012-12-04T12:09:58Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Нікітін, Г. О. Одержання біогазу і кормової біомаси завдяки утилізації стічних вод пивоварного виробництва / Г. О. Нікітін, А. І. Салюк, О. В. Малюжко // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10. - С. 159.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4037 |
|
Language |
other
|
|