Раціональна обробка пивоварних відходів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Раціональна обробка пивоварних відходів
Рациональная обработка пивоваренных отходов Rational processing waste breweries |
|
Creator |
Малюжко, О. В.
Нікітін, Г. О. Салюк, А. І. Малюжко, О. В. Никитин, Г. А. Салюк, А. И. Malyuzhko, O. Nikitin, G. Salyuk, A. |
|
Subject |
Пивоварні відходи, білковий відстій, адсорбоване сусло, біогаз, мікробний білок, метанове бродіння.
Рациональная переработка, пивоварни отходы, белковый отстой, адсорбированное сусло, биогаз, микробный белок, метановое брожение. Rational processing, brewery waste, protein sludge adsorbed wort, biogas, microbial protein methanogenic fermentation. |
|
Description |
Дослідження свідчать, що побічний продукт пивоварного виробництва – білковий відстій –можна використовувати як джерело енергії, а також як сировину для кормових добавок. Досліджувалась зміна концентрації гірких речовин в процесі метанового бродіння. У збродженому білковому відстої кількість гірких речовин становила 25,85 г/л, тобто знижувалась на 27%. При наступній подвійній ектракції збродженого відстою хлороформом кількість гірких речовин зменшувалась ще на 49%, загалом на 76%. Исследования показывают, что побочный продукт пивоваренного производства - белковый отстой-можно использовать как источник энергии, а также как сырье для кормовых добавок. Исследовалась изменение концентрации горьких веществ в процессе метанового брожения. В сброженных белковом отстое количество горьких веществ составляла 25,85 г / л, то есть снижалась на 27%. При следующей двойной ектракции сброженного отстоя хлороформом количество горьких веществ уменьшалась еще на 49%, в общем на 76%. Studies show that the by-product of the brewing industry - protein-sludge can be used as an energy source and as a raw material for feed additives. We investigated the change in the concentration of bitter compounds in the methane fermentation. In the fermented protein sludge amount of bitter substances was 25.85 g / l, that is reduced by 27%. The next time a double ektraktsii digested sludge chloroform of bitter substances is further reduced by 49% in total by 76%. |
|
Publisher |
Харчова і переробна промисловість
|
|
Date |
2012-12-04T12:58:19Z
2012-12-04T12:58:19Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4049
|
|
Language |
other
|
|
Relation |
№4; С. 16-17
|
|