Запис Детальніше

Spectroscopical study of the influence of some inorganic and organic substances on the character of hydration in sucrose solutions

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Spectroscopical study of the influence of some inorganic and organic substances on the character of hydration in sucrose solutions
Спектроскопические исследования влияния некоторых неорганических и органических веществ на характер гидратации в растворы сахарозы
Спектроскопічні дослідження впливу деяких неорганічних і органічних речовин на характер гідратації в розчини сахарози
 
Creator Бобрівник, Л. Д.
Климович, В. М.
Мірошников, О. М.
Подобій, О. В.
Бобровник, Л. Д.
Климович, В. М.
Мирошников, О. Н.
Подобий, Е. В.
Bobrivnyk, L.
Klimovich, V.
Miroshnikov, O.
Podobiy, O.
 
Subject гідратація
гидратация
hydration
сахароза
взаємодія
сахароза
взаимодействие
sucrose
interaction
 
Description В роботі досліджено вплив хлоридів, нітратів і карбонатів деяких лужних металів і олігопептидів на гідратацію цукрози в розчинах. У результаті аналізу отриманих даних встановлено, що гідратація сахарози залежить як від водневих зв'язків та іон - дипольних взаємодій (ближня гідратація), так і гідрофобних взаємодій (дальня гідратація). Результат досліджень може бути використаний для модельних систем, отриманих з реальних цукрових розчинів (меляси) при вивченні феномена їх гідратації.В работе исследовано влияние хлоридов, нитратов и карбонатов некоторых щелочных металлов и олигопептидов на гидратацию сахарозы в растворах. В результате анализа полученных данных установлено, что гидратация сахарозы зависит как от водородных связей и ион – дипольных взаимодействий (ближняя гидратация), так и от гидрофобных взаимодействий (дальняя гидратация). Результат исследований может быть использован для модельных систем, полученных из реальных сахарных растворов (меласс) при изучении феномена их гидратации.The influence of chlorides, nitrates and carbonates of alkali metals and some oligopeptides on the hydration of sucrose in solution. The analysis of the data revealed that the hydration of sucrose depends on the hydrogen bonding and ion - dipole interaction (near-hydration) and hydrophobic interactions (far hydration). Result of the research can be used to model systems, derived from real sugar solutions (molasses) in a study of the phenomenon of hydration.
 
Date 2012-12-07T08:12:23Z
2012-12-07T08:12:23Z
1999
 
Type Article
 
Identifier Bobrlvnyk, L. Spectroscopic study of the influence of some inorganic and organic substances on the character of hydration in sucrose solutions / L. Bobrlvnyk, V. KUmovlch, O. Miroshnikov, O. Podobiy // Proceeding of 21-th General Assembly C. I. T. S. — Antwerpen, Belgium, 24—29 may 1999. - 1999. — P. 421—426.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4159
 
Language other