Запис Детальніше

Удосконалення технології борошняних кондитерських виробів збагачених продуктами переробки морських водоростей

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології борошняних кондитерських виробів збагачених продуктами переробки морських водоростей
Усовершенствование технологии мучных кондитерских изделий обогащенных продуктами переработки морских водорослей
The improvement of pastry products fortified foods processing moskyh algae
 
Creator Шаран, Л. О.
Шаран, Л. А.
Sharan, L.
Бура, Г. М.
Бура, А. Н.
Bura, G.
Шаран, А. В.
Шаран, А. В.
Sharan, A.
 
Subject борошняні кондитерські вироби
мучные кондитерские изделия
confectionery products
продукти переробки морських водоростей
оптимальне дозування
показники якості
продукты переработки морских водорослей
оптимальная дозировка
показатели качества
by-products of marine algae
the optimum dosage
quality
 
Description Проведено аналітичні та експериментальні дослідження, на основі яких удосконалено технологію борошняних кондитерських виробів, збагачених продуктами переробки морських водоростей. Досліджено вплив обраних носіїв йоду на фізико-хімічні процеси в тісті; якість і харчову цінність готових виробів; вплив бурих водоростей на процес зберігання кексів. З урахуванням ступеня засвоюваності йоду з морських добавок та втрат основного елемента при технологічному процесі виготовлення кексів встановлено оптимальне дозування продуктів переробки морських
водоростей. Проведены аналитические и экспериментальные исследования, на основе которых усовершенствована технология мучных кондитерских изделий, обогащенных продуктами переработки морских водорослей. Исследовано влияние выбранных носителей йода на физико-химические процессы в тесте; качество и пищевую ценность готовых изделий; влияние бурых водорослей на процесс хранения кексов. С учетом степени усвояемости йода из морских добавок и потерь основного элемента при технологическом процессе изготовления кексов установлено оптимальное дозирование продуктов переработки морских водорослей.
The technology of confectionery products fortified by processed seaweed was improved on the basement of the analytical and experimental researches. The influence of selected iodine carrier on physical and chemical processes in the dough; the quality and nutritional value of finished products and the impact of kelp on the process of storing cakes was studied. The optimum dosage of processed seaweed taking into account the assimilation degree of iodine from sea additions and losses of the main element during technological process of cakes was installed.
 
Date 2012-12-10T09:13:32Z
2012-12-10T09:13:32Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Удосконалення технології борошняних кондитерських виробів збагачених продуктами переробки моських водоростей / А. В. Шаран, Г. М. Бура, Л. Ю. Арсеньєва, Л. О. Шаран // Ukrainian Food Journal. – 2012. – № 1. – С. 37─40.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4178
 
Language uk_UK