Запис Детальніше

Імітаційне моделювання кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Імітаційне моделювання кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту
Имитационное моделирование кристаллизация охлаждением утфеля последнего продукта
Simulation modeling of cooling crystallization of last product massecuite
 
Creator Мирончук, В. Г.
Mironchuk, V.
Мирончук, В. Г.
Єщенко, О. А.
Ещенко, О. А.
Yeshchenko, O.
Картава, М. М.
Картава, М. М.,
Kartava, M.
 
Subject Імітаційна модель, кристалізація охолодженням, утфель, міжкристальний розчин, вміст кристалів.
Имитационная модель, кристаллизация охлаждением, утфель, межкристальный раствор, содержание кристаллов.
Simulation model, cooling crystallization, massecuite, syrup, the content of crystals.
 
Description На основі рівнянь матеріального балансу та уявлень про процес кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням як об’єкт технології, побудована імітаційна модель цього процесу, за допомогою якої проведено обчислювальні експерименти. За результатами цих експериментів отримані експоненційні аналітичні залежності зміни характеристик утфелю в процесі кристалізації охолодженням, а саме вмісту кристалів, маси, чистоти та масової частки сухих речовин міжкристального розчину. Доведено, що результати експерименту за розробленою імітаційною моделлю повністю відображають характер перебігу процесу кристалізації сахарози охолодженням.
На основе уравнений материального баланса и представлений о процессе кристаллизации утфеля последнего продукта охлаждением как объект технологии, построена имитационная модель этого процесса, с помощью которой проведено вычислительные эксперименты. По результатам этих экспериментов получены экспоненциально аналитические зависимости изменения утфеля в процессе кристаллизации охлаждением, а именно содержания кристаллов, массы, чистоты и массовой доли сухих веществ межкристаллических раствора. Доказано, что результаты эксперимента по разработанной имитационной модели полностью отражают характер протекания процесса кристаллизации сахарозы охлаждением.
Based on the equations of material balance and understanding of the process of cooling crystallization massecuite of last product as technology object simulation model of the process has been constructed by which computational experiments has been conducted. According to the results of these experiments obtained exponential dependence of the analytical characteristics of massecuite during cooling crystallization, namely the content of crystals, weight, purity and mass fraction of solids of the syrup. It is proved that the results of an experiment developed a simulation model fully reflect the nature of the process of crystallization of sucrose cooling.
 
Publisher Наукові праці НУХТ
 
Date 2012-12-10T08:38:26Z
2012-12-10T08:38:26Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Наукові праці Національного університету харчових технологій. – К.: НУХТ, 2012. – с. 80–86
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4176
 
Language other
 
Relation ;С. 80–86